Vanaf zijn kookeiland bericht schrijver Ronald Giphart over koken in de breedste zin van het woord. 'Mijn rubriek is geslaagd als je inspiratie krijgt om de keuken in te gaan'.

AD – Het kookeiland van Giphart

By hans, 27 augustus 2017

Vanaf zijn kookeiland bericht schrijver Ronald Giphart over koken in de breedste zin van het woord. ‘Mijn rubriek is geslaagd als je inspiratie krijgt om de keuken in te gaan’. Vind hieronder heel veel recepten!

Lees het interview hier.

Om deze foto’s te kunnen gebruiken, neem contact op met Shody Careman & @careman_fotografie

21 januari 2009: Red eye gravy (rode-ogenjus)

28 augustus 2016: Paling met stroop

2 september 2016: De preiprol van Ria van Eijndhoven

9 september 2016: Marokkaanse kip

16 september 2016: Balkenbrij

30 september 2016: Broodje brainburger

7 oktober 2016: Rijst met tonijn

14 oktober 2016: Kokkelschotel

21 oktober 2016: Toast Skagen

28 oktober 2016: Mosterd

4 november 2016: Varanga

11 november 2016: Echte roomboter

18 november 2016: Wijnsoep

25 november 2016: Pepernotenpaté

2 december 2016: Gevulde aardappelen

12 december 2016: Mosterdsoep

16 december 2016: Voer voor feestvarkens

23 december 2016: Kerstmis voor rebellen

6 januari 2017: Pleidooi voor bagger

13 januari 2017: Arme popcornschnitzels

20 januari 2017: De erfenis van Pellaprat

3 februari 2017: Chips

10 februari 2017: Het grote maisdebat

19 februari 2017: Koran vis

25 februari 2017: Erwtensoep (snert)

4 maart 2017: Currysoep à la Ivanka

12 maart 2017: Gefrituurde Marokkaanse tofu

21 maart 2017: Appel-omelet

28 maart 2017: Kreeft Thermidor

11 april 2017: Karbonade met gesmolten uien

14 april 2017: Chocopenis

28 april 2017: Koningspastei

29 april 2017: Verslaafd aan ramen

12 mei 2017: Kapha-recept

20 mei 2017: Roberto, een ijskunstenaar

21 mei 2017: Idioot lekkere tomatensoep

2 juni 2017: Kokosmakronen

3 juni 2017: Galgenmaal

15 juni 2017: In kiwi mals gemaakte biefstuk

23 juni 2017: SPAM-paté

30 juni 2017: ‘Pad in het gat’ of ’toad in the hole’

5 juli 2017: Wortelsoep

12 juli 2017: Pierogi

18 juli 2017: Pindasoep

28 juli 2017: Risoles

4 augustus 2017: Hoisinsaus

11 augustus 2017: Gua bao’s

18 augustus 2017: Tzatziki

8 september 2017: Pindjur

9 september 2017: Was ik maar patatbakker

16 september 2017: Sla tegen de honger

23 september 2017: Scoren met ballen

6 oktober 2017: Hotdogs

13 oktober 2017: Pompoensoep

20 oktober 2017: Crullers

27 oktober 2017: Pompoenmuffins

18 november 2017: Het lot van de spoelie

9 december 2017: Door merg en been

16 december 2017: Ik ben een smeerkees

23 december 2017: Heimweemenu

2 januari 2018: Culinaire orgasmes

6 januari 2018: Stel je toch niet zo aan

13 januari 2018: Broodje wereldpijn

20 januari 2018: Het is om te janken

27 januari 2018: Uiensoep van Tip

3 februari 2018: Twee snijbonen

10 februari 2018: Fikkende flensjes

24 februari 2018: Lekkerder dan honger

31 maart 2018: Opgeruimde kruidenpotjes

10 maart 2018: Slakken – escargos

11 april 2018: Lasagne

14 april 2018: Butter chicken curry

21 april 2018: Vanillevla

28 april 2018: Zoete witte wijn toetje

5 mei 2018: Gedropte paté

12 mei 2018: Bietencarpaccio

19 mei 2018: Pindamelk

26 mei 2018: Braaibroodjies met blatjang

6 juni 2018: Kerriewortelsoep

9 juni 2018: Gorgonzola-chocoladebonbons

18 juni 2018: Broccolisoep

21 juni 2018: Mexicaans varkensvlees met tortilla’s

30 juni 2018: Bem casados

7 juli 2018: Idjeh (omelet met kruiden, aardappelen en vlees)

14 juli 2018: Feest op z’n Frans met Provençaals nat brood

21 juli 2018: Tjaptjoi

28 juli 2018: Empanadas met rode kool en rookworst

4 augustus 2018: Viagrasoep met havermoutkoeken

11 augustus 2018: Aardappelkoek Röbsti

18 augustus 2018: Carpaccio van koude frikandel

24 augustus 2018: Zoethoutsaus

1 september 2018: Gevulde kaastomaten

8 september 2018: Thaise massaman

15 september 2018: Kai loug kheuh

22 september 2018: Vier artisjok dressings

29 september 2018: Stoofpot van wild zwijn

6 oktober 2018: Fleischpflanzerl-Semmel (broodje gehaktbal)

13 oktober 2018: Wurstsalat

20 oktober 2018: Boterham met salami en hagelslag, iemand?

27 oktober 2018: Saté in pindasaus

10 november 2018: Winters vreetvoer van Dirkjan

1 december 2018: Een explosief stukje chocolade

8 december 2018: Hoop op betere zuurkool

15 december 2018: Er valt een traan op de aardappel

22 december 2018: Doodsbang voor oude wijven

12 januari 2019: Het kost tijd, maar dan heb je ook wat

19 januari 2019: Ook geschikt voor op de boterham

26 januari 2019: Hoe zwarter de pan, hoe beter de kok

9 februari 2019: Een schijf om voor uit bed te komen

23 februari 2019: Over stamppot valt niet te twisten

2 maart 2019: Negen pepertjes in een worst

9 maart 2019: Stokslagen voor een verloren stuk brood

16 maart 2019: De olijf heeft een zoutbad nodig

30 maart 2019: ‘Vervang de melk door bier of biest’

6 april 2019: ‘Oei’, luidt de uitslag van de zoutmeter

13 april 2019: Begraven zalm als delicatesse

20 april 2019: Vlaai? Da’s toch een soort pizza met fruit?

27 april 2019: ‘Wedden om een euro dat je het lust?’

4 mei 2019: Kluiven met auditieve begeleiding

11 mei 2019: Overmeesterd door zalvend zoetzuur

18 mei 2019: Heerlijk sap van onrijpe druifjes

25 mei 2019: Zo’n staart gooi je toch niet weg?

15 juni 2019: Geweldig eigerecht van curieuze komaf

22 juni 2019: Wie gooide de saffraan in de risotto?

29 juni 2019: Zeg Hello Fresh, wat eten we vandaag?

6 juli 2019: Zeldzaam, duur, maar een ware traktatie

20 juli 2019: Misschien wel de lekkerste boontjes ter wereld

27 juli 2019: Hupsaté, even langs Jurassic Pork

3 augustus 2019: Zomerse soep van een kok uit Vichy

10 augustus 2019: Bloemkool eten in de vakantie

17 augustus 2019: Een mosselsoep zo zacht als fluweel

24 augustus 2019: ‘Un pain de stock, s’il vous plait’

7 september 2019: Kiplekker met veertig tenen knoflook

14 september 2019: ‘Ik krijg er een nare smaak van in m’n mond’

21 september 2019: De beauty en de Hollandse heikneuter

28 september 2019: Veelvraten, lekkaards en andere smulpapen

5 oktober 2019: Culinair Nederlands erfgoed

12 oktober 2019: Vertederd door ultieme truttigheid

26 oktober 2019: De ultieme vernedering van een kok

2 november 2019: Nouveau indo, wat een rijkdom

16 november 2019: Een prima advies van Guillaume aan Guillaume

23 november 2019: Het broodje dat Hemingway nooit at

30 november 2019: ‘Ga terug naar je eigen land, Belg’

7 december 2019: Zeer geschikt voor thuisteelt

14 december 2019: Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes

21 december 2019: Het verschil tussen hel en hemel

28 december 2019: Culinaire trends

4 januari 2020: Het leukste wafelijzer dat ooit heeft bestaan

11 januari 2020: Uitgelachen om kiekjes van kliekjes

25 januari 2020: Lekker als troost en bij tegenslag

1 februari 2020: Eet en drink of het uw laatste maaltijd is