In Koken zonder studeren staan naast een hoop mooie gerechten ook veel basisbegrippen, basisrecepten en tips voor de beginnende kok. Met verhaaltje van Ronald Giphart - Halfzes uit bed

Koken zonder studeren

By hans, 18 maart 2016

Het is afgelopen met diepvriespizza’s en stoommaaltijden van de supermarkt! Met dit boek kan elke student of beginnende kok in een handomdraai zijn eigen heerlijke maaltijd bereiden! Lekker, puur en eerlijk eten, dat is het uitgangspunt van de recepten. Dit kookboek voor studenten onderscheidt zich van alle eerdere studentenkookboeken. Geen banale gooi- en smijtgerechten en gebruik van halffabrikaten. Ook studenten kunnen namelijk écht koken!
In Koken zonder studeren staan naast een hoop mooie gerechten ook veel basisbegrippen, basisrecepten en tips voor de beginnende kok. De fijnste pasta’s en salades, maar ook de typische studentengerechten op zijn best.

Met bijdragen van Sylvia Witteman, Diny Schouten, Ronald Giphart, Jan Jaap van der Wal, Maria Goos, Ronald Hoeben, Paul Witteman en Harold Hamersma.

Titel: Koken zonder studeren

Schrijvers: Samuel Levie & Tim Sprangers

ISBN10: 9490128112
ISBN13: 9789490128111

NUR: 440

Jaar: 2009

Druk: 1ste

Uitgever: Orange House (Edam)

Dit boek is in samenwerking met Slow Food Nederland en ‘Skek’, het culturele eetcafé in Amsterdam

Redactie: Sophie Levi & Esther op de Beek

Tekstcorrectie: Sjoerd de Jong, Christine Tinssen

Omslag foto’s: Ronald Hoeben

Ontwerp: MV LevievanderMeer, Amsterdam

URL: www.skek.nl

Pagina’s: 128

Pagina’s Giphart: 39 t/m 41

Afmetingen: 12 x 240 x 160 mm
Gewicht: 395,00 gram

Type: Paperback met omslagkleppen

Inhoud:

  • Carlo Petrini – Inleiding
  • Samuel Levie & Tim Sprangers – Inleiding
  • Basisuitrusting en inkopen
  • Technieken en weetjes
  • Diny Schouten – Hebben wij een eetcultuur?
  • Basisrecepten
  • Ronald Giphart – Halfzes uit bed
  • Voorgerechten
  • Maria Goos – Wat je eet, dat ben je
  • Salades
  • Paul Witteman – Begenadigd kok
  • Pasta’s
  • Harold Hamersma – Wijn
  • Bijgerechten
  • Ronald Hoeben – Gemalen genot
  • Hoofdgerechten
  • Jan Jaap van der Wal – Tomaatje in Oss
  • Nagerechten
  • Sylvia Witteman – Pittig
  • Snacks
  • Register
  • Nawoord