Maak van de noot een deugd (uit 2011) verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten. Met recepten van bekende keukenhelden, zoals Ronald Giphart

Maak van de noot een deugd

By hans, 11 februari 2015

Hoe smaakt kruidnotenlikeur? Of toast met pepernotenpaté? En heb je ooit kruidige gehaktballen gegeten met kruidnoottiramisu als toetje? Maak van de noot een deugd verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten. Met recepten van bekende keukenhelden! ‘Hiervan word je helemaal gezellig van binnen. Het ziet er allemaal appetijtelijk uit!’ Siemon de Jong (Taarten van Abel). ‘Een mooi geïllustreerd boek waarin alles staat wat je wilt weten over kruidnoten!’ Thérèse Boer (De Librije). ‘Wat zou het leven zijn zonder kruidnoten?’ Ronald Giphart.

Titel: Maak van de noot een deugd

Subtitel: Koken met kruidnoten

Schrijvers: Marije Sietsma, Karin Sitalsing & Helga de Graaf

ISBN: 9789081764803

NUR: 440

Jaar: 2011

Druk: 1ste

Uitgever: Loopvis

Tekst: Marije Sietsma, Karin Sitalsing

Concept, vormgeving & illustratie: Helga de Graaf

Fotografie: Annagreet Hoogeland & Judith van der Meulen

Eindredactie: Joost Broeren

Druk: Tienkamp, Groningen

Fotograaf Giphart: Keke Keukelaar

Pagina’s: 120

Pagina’s Giphart: 70-71

Afmetingen: 16 x 224 x 220 mm

Gewicht: 540,00 gram

Type: Hardcover

Inhoud:

1. Basistechnieken

  • Het verschil
  • Maak ze zelf

2. Ontbijt

  • Luchtige pannekoekjes
  • Kruidnotenpasta
  • Kruidige cruesli

3. Gebak

  • Kruidige appel-dadeltaart
  • Worteltjestaart
  • Cheesecake met witte chocolade
  • Hobbelcake
  • Geglazuurde broodjescakejes

4. Koek en snoep

  • Doublies met sinaasappelbotercrème
  • Panforte met vijgen
  • Bolle ogenkoekjes
  • Noten-chocoladerotsjes
  • Cranberrykoekjes
  • Amandel-rumbonbons
  • Mint-choconoten van Pierre Wind

5. Voorgerechten

  • Salade met geitenkaas, knoflookcroutons en portdressing
  • Pompoensoep
  • Tartaartje van biet en droge worst
  • Pepernotenpaté van Ronald Giphart

6. Hoofdgerechten

  • Pasta met mascarponesaus
  • Reehachée van Dick Soek
  • Spinaziegratin
  • Vegetarisch stoofpotje
  • Kruidige gehaktballen

7. Toetjes

  • Parfait
  • Peperige trifle flambé van Siemon de Jong
  • Romige pudding
  • Tiramisu
  • Kruidnoten met melkchocolademousse en mandarijngranité van Thérèse Boer

8. Dranken

  • Kruidnotenlikeur
  • Warme winterwijn
  • Milkshake

Colofon

Dankwoord