Ronald Giphart Alle 13 maanden smaak

Alle 13 maanden smaak

By hans, 28 februari 2015

Vers, eerlijk, lekker en gezond: zo zouden alle maaltijden moeten zijn. Maar hoe weet je nu of iets vers, eerlijk lekker en gezond is? Met Alle 13 maanden smaak kom je een heel eind. Het boekje staat vol met eetweetjes, leuke interviews met smaakmakende personen, nuttige data en lekkere recepten. Het boekje is per maand ingedeeld en geeft extra informatie over het product dat in die maand speciale aandacht verdient. Per maand staat een Nederlandse provincie centraal, die haar bijzondere streekproducten presenteert. En als extraatje krijgt je ook nog een 13e maand: een hoofdstuk vol feestelijkheden! De seizoenskalender vertelt je precies wanneer welk product ‘in het seizoen’ zijn. De streamers die door het boekje heen onder aan de pagina verschijnen laten zien welk product die maand voor het eerst weer verkrijgbaar zijn en welke streekproducten uit de betreffende provincie komen. Alle 13 maanden smaak is het hele jaar door te gebruiken. Laat je inspireren!

Titel: Alle 13 maanden smaak

Uitgave ter gelegenheid van de Week van de Smaak 2007

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Noor-Brabant, Koninklijke Horeca Nederland, Lekker en delicious.

Het Smaakweekgeschenk is tot stand gekomen met financiële steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

ISBN: 9789021523989

NUR: 440

Jaar: 2007

Druk: 1ste

Oplage: 85.000

Redactie: Nicole Willemse, ’t Schrijvertje, Week van de Smaak

Projectcoördinatie: Heleen van ’t Spijker, CuliCreatief

Omslagontwerp en vormgeving: Sin conceptual design

Fotograaf Giphart: Bert de Jong

Uitgever: Kosmos

Pagina’s: 61

Pagina’s Giphart: 18 – 19

Afmetingen: 16,5 x 12,7 x 0,8 cm

Type: hardcover

Recept Giphart: Haagse Hopjessoep met citroenslagroom

Inhoud:

  • Voorwoord – Gerda Verbrug
  • Inleiding
  • Januari – Stamppot – Flevoland – Peggy van Oostrom
  • Februari – Oesters – Overijssel – Thérèse Boer
  • Maart – Radijs – Noord-Holland – Ronald Giphart
  • April – Raapsteel – Limburg – Otto Nijenhuis
  • Mei – Rabarber – Noord-Brabant – Andy McDonald
  • Juni – Haring – Friesland – Teun Verheij
  • Juli – Kers – Zeeland – Peter van Berckel
  • Augustus – Boerenijs – Drenthe – Pierre Wind
  • September – Appel – Utrecht – Karel van der Linden
  • Oktober – Haas – Zuid-Holland – Rik Felderhof
  • November – Varkensvlees – Gelderland – Eric Fischer & Maurits van Brunschot
  • December – Snoepgoed – Groningen – Sinterklaas
  • Feestmaand – Ruud Jansen

Ronald Giphart is een van de meest gelezen schrijvers van de moderne Nederlandse literatuur. Zijn laatste boek Troost is een bijtende roman over een gevierd topchef uit het Michelincircuit wiens succes op kantelen staat.