Thomas Rap

By hans, 11 december 2019


Voorjaar 2020

Inhoud:

  • Coen Verbraak – Oorlogskinderen
  • Naoko Abe – Sakura
  • Walter Kempowski – Zwanenzang 1945
  • Asjemenou! – Een geschiedenis van de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen
  • Tialda Hoogeveen – De geur van hooi
  • Herman van Veen & Rob Chrispijn – Bevrijdingskind
  • Valerie Hansen – Het jaar 1000
  • Maria Farag – Het huis van mijn moeder
  • Ronaid Giphart & Mascha Lammes – De wereld thuis
  • Kit Yates – Het grote verschil (het Grote ver5chil)
  • Floor Boogaart – Schorem
  • Luca Caioli & Cyril Collot – Virgil
  • Stephen Fry – Mythos
  • Stephen Fry – Helden
  • Ingrid Hoogendijk – Ons gaat het in ieder geval nog goed
  • Jeroen Siebelink – Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely



RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES

De wereld thuis

Een kijkje in hun eigen keuken

Ronald Giphart werd bekend door zijn debuutroman Ik ook van jou. Daarna publiceerde hij vele bestsellers, waaronder de romans Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en recentelijk Alle tijd. Inmiddels staat hij ook bekend als een van ‘slands beste kookschrijvers. Zijn culinaire stukken verschijnen in meerdere kranten en zijn gebundeld in het boek Smakelijk!

Mascha Lammes publiceerde eerder het familiekookboek Vurrukkulluk en Wereldbroodjes, waarvoor ze vijftig van de lekkerste broodjesrecepten uit alle windstreken verzamelde.

  • 27 FEBRUARI 2020
  • GEBONDEN, 224 PAG.
  • 18,5 X 24,5 CM
  • € 24,99
  • ISBN 978 94 004 0580 6
  • NUR 440
  • OMSLAGONTWERP Jelle F. Post
  • FOTO Saskia Lelieveld

Eten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In De wereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe gerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerd en beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten. Een herinnering aan een verjaardagsdiner in Frankrijk, de lekkerste sperzieboontjes van Tel Aviv, een ontmoeting met de beste chef ter wereld en heerlijke gravad lax in een Nederlandse pub in Stockholm. Bijzondere ontmoetingen en ervaringen, zowel in hun eigen stad als verder weg, leidden tot eigenzinnige gerechten. Of het nu Zweedse gehaktballetjes zijn, pekingeend, fluweelzachte mosselsoep of Thaise massaman. De wereld thuis is een boek vol heerlijke verhalen van Ronald en met de lekkerste recepten van Mascha. Want wanneer je eenmaal bij hen bent aangeschoven wil je natuurlijk ook in je eigen keuken aan de slag!