Ronald Giphart Ongehutste pot 1

Ongehutste Pot 1 – Librije’s Atelier

By hans, 27 augustus 2018

Het eerste kookschrift van Librije’s Atelier

20 gerechten met stap-voor-stap dvd

wijnadviezen

45 basisrecepten

In Ongehutste pot staan 20 recepten uit Librije’s Atelier. Het zijn aangepaste Librije-recepten om thuis te maken, altijd met een bijzondere draai. Denk aan de paling met zuurkoolbouillon of aan de crème brûlée van steranijs met een shake van rum en dragon. Uiteraard zijn ze van een wijnadvies voorzien. Er is ruimte voor eigen notities.

Behalve deze tot in detail uitgewerkte recepten zijn er ook 45 basisrecepten opgenomen. Makkelijk te bereiden zoals bijvoorbeeld de smeuïge mayonaise en de pittige tomatensaus.

Verrassende recepten die u met plezier op tafel zet!

Initiatief van Librije’s Uitgeverij

Vrijwel dagelijks wordt ons de vraag gesteld of mensen een kijkje mogen nemen in de keuken van De Librije. Een groot aantal thuiskoks is erg nieuwsgierig naar wat er bij ons in de keuken allemaal gebeurt, terwijl de professionals graag actief zouden willen meewerken. Daarnaast zijn zowel de thuiskoks als de professionals zeer geïnteresseerd in onze unieke wijn- en spijscombinaties.

Door al deze verzoeken stond het tijdens de verbouwing van Librije’s Hotel als een paal boven water dat er een kookschool zou komen. En die kwam er: Librije’s Atelier! Een perfecte ruimte om te kokkerellen met vrienden, familie of collega’s met daarnaast een groot aanbod aan zeer gevarieerde cursussen.

Dit kijkje in de keuken bleek een groot succes. Tijd dus voor een boekje dat een goede indruk geeft van wat u – met een beetje hulp van ons – zélf in de keuken allemaal kunt bereiken, waarbij we de combinatie van wijn en spijs niet uit het oog verliezen.

Jonnie en Tbérèse Boer

Fotografie: Jan Bartelsman

Uitgave: De Librije

Coördinatie algemeen: Jan Bartelsman

Redactiesecretariaat: Violeta Soto Bustos

Redactie: Hen van Beek, Nicolette van de Poll

Eindredactie: Justine Paauw

Eindredactie receptuur: Yuduinda van den Broek

Technische redactie: Carla Breve

Videografie: Jan Bartelsman, Evert Bloemers

Montage en interactief ontwerp: Django Agterberg, Evert Bloemers

Aanpassing receptuur: Jenneke Boer, Femke Meijer

Wijnadviezen: Therese Boer, Wouter Denessen

Ontwerp: Karin Klinkenberg, Klinkenberg SO

DTP/Layout: Peter Koomen, Studio Peet, Fabio van Velzen, Fotostudio Jan Bartelsman BV

Druk- en bindwerk: Belvedere Print & Packaging BV, Andre Kloppenberg, www.theartofmakingbooks.nl

ISBN: 9789085162384

NUR: 440

Bindwijze: Hardcover

Verschijningsdatum: juni 2012

Druk: 1e druk

Afmetingen: 15,1 x 13,7 x 1,6 cm

Aantal pagina’s: 152 pagina’s

ISBN13: 9789085162384

Uitgever: B for books BV

Gewicht: 319 g (inclusief DVD)

Pagina Giphart: 64, 65

Wat staat er: ‘Koken is als het leven zelf: moeilijk, verrassend en opwindend.’ (citaat van Giphart)

Inhoud:

  • Voorwoord
  • Recepten:
  • Gazpacho op bijzondere wijze geserveerd
  • ‘Marmer’ van ganzenlever en Munster met getoaste brioche
  • Gerookte paling met zuurkoolbouillon, dadels en zolderspek
  • Jonge makreel met kokkeItjes, compote van sjalot en jus van wortel
  • Kabeljauwrug op briochebrood gebakken met gemarineerde slakjes, aardpeer en schuim van peterselie
  • NoordzeeslIptong gegaard in gerookte boter, zoetzure prei en saus van citroengras
  • Taartje van langoustines, appel, avocado, mierikswortel en Oloroso
  • Tonijn met ganzenlevercrème, mierikswortel en avocado
  • Rogvleugel bepoederd met kappertjesmeel, brandade van spekbokking en knapperige krulden
  • Zacht gegaarde zeebaars met kussentje van tomaat, korianderpesto en schuimige saus van gerookte knoflook
  • Piccalilly spiegelei
  • Ongehutste pot
  • Hertenkalf met pompoen, macadamia, witlof en jus met kardemom
  • Pittige tartaar van IJsselrund, mousse van gerookte makreel, bieslookmayonaise en oude Goudse
  • Rundervang van de Green Egg bbq met courgette, sjalot en jus van gepofte knoflook
  • Citroen taart, pistache, olijfolie en sorbet van witte chocolade
  • Crème brûlée van steranijs en shake van rum en dragon
  • Hangop met aardbeien en rabarber
  • Mousse van mango met compote van ananas en zwarte peper en een sorbet van yoghurt en basilicum
  • Soufflé van boeren kwark en honing met compote van appel en verveine en roomijs van kaneel
  • Leveranciers
  • Planten, bloemen, zaden
  • De Kus van Thérèse
  • Conserveringstechnieken
  • Basisrecepten van Librije’s Atelier
  • De seizoenen
  • Colofon