De Negentiende Deur is de negentiende uitgave van een bijzondere reeks in opdracht geschreven verhalen die Crawford voor haar relaties uitbrengt. Idee, realisatie en illustraties: NPP, Creative Concepts, Oudekerk a/d Amstel, oktober 1997. Dit boek bevat een verhaal van Ronald Giphart

De negentiende deur

By hans, 19 september 2014

De Negentiende Deur is de negentiende uitgave van een bijzondere reeks in opdracht geschreven verhalen die Crawford voor haar relaties uitbrengt.

Gerrit Krol start met een intrigerende mengeling van poëzie en verhaal, waarbij na elke witregel een nieuwe optiek verschijnt. Een verfrissende manier van de wereld beschouwen. Micha de Vreede komt vanuit haar gedicht tot een autobiografisch verhaal, waarin een raam haar sleutel tot een deur vormt. De Belgische prijswinnaar van de Gouden Uil, Guido van Heulendonk, situeert het kerstfeest, de poort naar nieuwjaar al in augustus en het enfant terrible Ronald Giphart, winnaar van de debutantenprijs ’92 – inmiddels uitgegroeid tot het idool van de jonge generatie lezers – tracht via brieven aan een geliefde in een persoonlijke praatstijl een grens te verleggen tussen wat je iemand alleen maar in het oor zou fluisteren (of alleen maar zou durven denken) en het geschreven woord.

Ook in deze bundel creëert elke auteur zijn eigen ingang en daarmee misschien een verrassende entree naar zijn werk. Deze speciaal voor Crawford geschreven teksten, grensverleggingen in de actuele vertelkunst, hadden als enige opdracht: schrijf een oorspronkelijk verhaal, dat niet elders al is gepubliceerd, van zo’n 2500 woorden, waarin ergens een deur voorkomt. Het resultaat werd natuurlijk nog wel op de kwaliteitseisen beoordeeld, die wij immers ook aan onze producten stellen, dus hoog. (De samenstellers).

Titel: De Negentiende Deur

Idee, realisatie en illustraties: NPP, Creative Concepts, Oudekerk a/d Amstel, oktober 1997

ISBN: N.v.t.

Druk: 1ste

Jaar: oktober 1997

Uitgever: Crawford

Type: Hardcover

Pagina’s: 72

Afmetingen: 19,5 x 13,5 x 1 cm

Pagina’s verhaal Ronald Giphart: 51 – 59

Inhoud:

  • Ronald Giphart – Heldinnenbrieven (Fragmenten)
  • Guido Van Heulendonk – Beetje Bijschaven
  • Gerrit Krol – De Meiden
  • Mischa De Vreede – Ramen Of Deuren