Ron Gastrobar Indonesia

Uit: TopSpots De veertig euro club [Jan Bartelsman, november 2019]

Een feest voor de tong

Onder lekkerbekken was Ouderkerk aan de Amstel decennialang een culinair bedevaartsoord. Zo kookte top kok Ron Blaauw er op het hoogste niveau en trok het dorp iedere dag honderden hongerige bezoekers. Toen Blaauw in 2010 naar Amsterdam verkaste was dat een aderlating, maar gelukkig kwam hij begin 2016 terug met een droomrestaurant voor iedereen die van Asian streetfood, fusion en de Indonesische keuken houdt: Ron Gastrobar Indonesia. Wij kwamen er op een lome, tropische zomeravond en kregen een tafel op het terras, met een fraai uitzicht op de traag voorbijtrekkende zonovergoten Amstel. Over wat volgde kan ik lang en kort zijn, maar laat zich samenvatten in slechts vijf woorden: een feest voor de tong.

Rijsttafel

Blaauws partner in crime, chefkok Agus Hermawan, is een gepassioneerde pleitbezorger van de keuken van zijn vaderland. Enthousiast bracht hij enkele imponerende jubelgerechtjes (een ’taco met Balinese kip’ en een loempia van eend met ketjapsaus), waarna het klapstuk werd geserveerd: een authentieke rijsttafel, bestaande uit vijftien gerechtjes, bijproducten en drie verschillende sambals. Dit culturele gastronomische erfgoed (de rijsttafel is de Nederlandse bijdrage aan de wereld keuken) is bij Hermawan en Blaauw in meer dan veilige handen. Ouderkerk aan de Amstel is dankzij Ron Gastrobar Indonesia weer een culinair bedevaartsoord.

Info

Openingstijden: Ma t/rn zo 17.30 uur – 22.30 uur

Keuken(s): Indonesisch, Indisch

Executive Chef: Agus Hermawan

Chef: Tim Jansen

Eigenaar: Ron Blaauw

Restaurantmanager: Danielle Gordon

Bijzonderheden: Terras, per boot bereikbaar, Gault Millau 13/20.

Contact:

Amstelzijde 51

1184 TZ Amstelveen

t: +31 20 3052760

e: Indonesia@rongastrobar.nl

w: www.rongastrobar.nl/indonesia