Afkraak-Micro

De Uitlaat, Nr. 1, januari 1983

Het bijenkorf-schandaal

Uitlaat kocht uitlaat!

Nadat twee van onze mede-top-journalisten het al was gelukt om de bewijzen te vinden dat de Nederlandsche banken zwart geld aannemen zo heeft onze TOP-journalist R.E.G. [Red.: Ronald Edgar Giphart] een groot fraude-schandaal bij het bijenkorfconcern ontdekt. Gekleed in een net pak, bij zich dragend een zwart koffertje met 2 uitIaats, begaf hij zich naar de hoofdstedelijke Bijenkorf. Na een stief kwartiertje was hij bij de tijdschriftenafdeling (dat haalt overigens wel zo’n winkel naar beneden. Bladen als Mayfair of muziek-expres HOREN NIET IN EEN Bijenkorf.) Nadat hij de twee desbetreffende Uitlaats in het rek had gelegd tussen de Nederlandse Playboy en de “Lui” begaf hij zich 1 etage hoger om zodoende met een verrekijker de Uitlaats in de gaten te houden. Na ong. 5 min. was het raak. Een wat oudere man met een pukkeI kocht ONZE uitlaat. De man rekende af en verdween achter de enorme stapel Guinness book of records. Onze top-journalist REG wachtte niet langer en gewapend met f 1,45 begaf hij zich naar de nu nog overgebleven Uitlaat. En hier begint de episode die de geschiedenis zal ingaan, aan onder de noemer “HET BIJENKORFSCHANDAAL”. We willen een zo goed mogelijke constructie geven van de gebeurtenissen zoals zich die achter die kassa zich afspeelden. Onze top-journalist legt de uitlaat op de toonbank. De kassier slaat f 1,45 aan. Dan vraagt REG of er nog meer Uitlaats zijn. De kassier antwoord dan: “Nee, helaas die zijn uitverkocht”. Verbazing alom. “Maar”, vervolgt REG, “Hoe komt u daar dan aan?”.

“O”, zegt de kassier “Die heb ik zojuist nog even bij de boekenafdeling gehaald”. Dit was te veel voor onze top-journalist REG. Hij stond perplex, rekende af, en met een kop vol zorgen ging hij nog even een broodje Fish-burgur kopen bij Mac<)onalds • .. I , Heb j e 1es “iJ v a n Ha fijbeien. 2. Zit je haar van onder ook altijd zo glau 3. U zit nu al 11 jaar in he~ ~anel van “Jie van oe -Donalds.

Geschreven door David Jaeger, Patty van de Broul en Ronald E. Giphart. Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

MIES

Heb je last van aambeien.

Zit je haar van onder ook altijd zo glad

U zit nu al 11 jaar in het panel van “Wie van de drie” verveeld dat nu niet

Maak je je kinderen zelf

waar heb je die blouse vandaan? Wibra of Zeeman

Waarom scoort Sonja beter dan Mies?

Deden Willem en Ed nog wat op die bank

Kijk je vaak naar de STER en Loekie

Wanneer komen wij op de bank

Wat is het beste jongerenblad? – juist

KUT

O, ja nog even een reactie op de Sinterklaas van toppop, je weet wel die uitzending met die Jaap Stobbe als zwarte Piet met die vermiste boot: Een kinderachtige, stompzinnige, debiele, boerse, infantiele, slechte, waardeloos georganiseerde, bizar uitgevoerde, absurd gefilmde, mallotig slecht gespeelde, zinloze idiote, beroerde, om door de grond te gaan, nooit meer uit te zenden; stomme KUT UITZENDING (op z’n zachts gezegd dan!)