Animo Schooljaar 1984/’85, Jaargang 55, nummer 3

Redactie: Eric, Jean Marc, Ciska, Monique en Jos.

MedewerkersRonald E. Giphart, Martijn Carlier, Constance Laout, Maartje Nieuwenhuis, Victoria de Zwart, Thijs Nicolas, Peter Bitter, Christian Bilek, Mientje A., Seniores, de heren Uttien, Morel en van Maurik en misschien Jacqueline Beyer (als ze nog schoonmaakt)

De Melancholieke weemoed van de schrijver

Het is voorbij. De balk is alweer afgebroken, de decors liggen al in de kelder en de lichten zijn weer terug naar meneer euh… Hofstra.

Zaterdag 26 mei ben ik ’s morgens naar school gegaan in de hoop er wat toneelspelers te treffen. Ik ben ze er niet tegengekomen. Wel vond ik in de aula de decorploeg, druk bezig met het afbreken van de uitbouw. Toen besefte ik pas dat de KUBIEKE CIRKEL nooit meer opgevoerd zou worden.

Zaterdag 26 mei had ik een kater, niet veroorzaakt door drank maar door TONEEL. Het is afgelogen. Na een half jaar samen werken, optrekken, schelden en vooral lachen is het over. De KUBIEKE CIRKEL komt niet meer terug. De kubieke cirkel komt nooit meer terug. Dat gevoel van afscheid is mijn kater. Het besef dat we sommige mensen waarschijnlijk nooit meer zullen zien maakt me zo verdomd melancholiek. De eindexamenkandidaten Bram, Marischka, Maartje, Constance, Liesbeth, Linda, Mariska enz enz. Misschien zien we ze nog eens op een feest, of in het dorp maar dan….. over, nooit meer. Eén hele erge grote kater.

Zaterdag 26 mei heb ik gezocht. Gezocht naar toneelmensen. Gezocht om even te praten, te lachen. Gezocht op school, gezocht in het dorp, gezocht ’s avonds in Prins Hendrik. Niemand. WAAR WAS IEDEREEN ZATERDAG 26 MEI??? WAAR WAS IEDEREEN OM HALF ZES TOEN ER GEGRIMEERD MOEST WORDEN??? WAAR WAS IEDEREEN OM TIEN VOOR TIEN ‘S AVONDS IN DE PAUZE VAN DE KUBIEKE CIRKEL???

Het is net of ik op vakantie ben geweest en op het leukste ogenblik weer naar huis moet, al mijn vakantievrienden achterlatend. Een toneelstuk is net een glas bier, je moet er heel lang voor in de rij staan en als je hem dan hebt dan is ie in drie slokken op. Een enorme leegte.

Maandagavond: vaste toneelavond. Komt niet meer terug. Een enorme leegte. Ben ik dan de enige die er zo over denkt? Maar laat NIEMAND van de toneelploeg het in zijn hoofd halen om de videobanden niet bij te wonen want ik zal hem persoonlijk uit zijn bed komen halen of vanachter zijn schoolboeken komen sleuren, De KUBIEKE CIRKEL is voorbij en ik haat het. Begrijp je?

Ronald E. Giphart