Bietjes met mierikswortel

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: voor- of bijgerecht (v)

Land van herkomst: Nederland

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten (plus 2 uur garen in de oven)

Dat dit gerechtje in dit boek moest was duidelijk. We wisten alleen niet aan welk land we het moesten ophangen: we hebben het op verschillende plekken in binnen- en buitenland gegeten. Voor het gemak kiezen we daarom maar voor Nederland want inmiddels hebben we het daar het vaakst gegeten, thuis namelijk. We zijn zelf erg van het gemak maar toch drukken we je hier op ’t hart om geen kant-en-klaar gekookte bietjes te nemen, op deze manier bereid zijn ze echt lekkerder!

INGREDIËNTEN:

  • 6 rauwe bietjes
  • olijfolie
  • zeezout
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el mierikswortel uit potje
  • bakje tuinkers

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de bietjes op een vel aluminiumfolie, besprenkel ze met wat olijfolie, bestrooi ze met zeezout en vouw de folie dicht. Laat de bietjes gaar worden in de oven, check na 1uur op gaarheid, het kan wel 2 uur duren.

Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd in partjes en verdeel over vier bordjes. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en leg op elk bordje een dotje crème. Schenk er nog wat olijfolie overheen en garneer met de tuinkers.