Boeken rubriek in Rails 4, 1999

Zuiderkruis – Pauline Slot

Slot kan erg goed schrijven, buiten kijf. Maar mij boeit het niet. Een typisch vrouwenboek over vrouwen-vriendschappen, vrouwenvijandschappen en vrouwenproblemen. Ik hou erg van vrouwen, maar vanuit een ander perspectief. M’n vriendin zit het nu te lezen en haar spreekt het erg aan.

Giphart geeft het boek 2 van de 5 sterren.

We want more! We want more! – Jos Collignon

Vaak cynisch en/of hilarisch, maar altijd scherp en grijnstrekkend is dit tijdloze bewaarboek van de dagelijkse gags van Collignon in de Volkskrant. Wat jammer voor hem dat hij geen Amerikaan is, want in dat geval hadden we hem gekend uit een Post, een Tribune of een Times.

Giphart geeft het boek 4 van de 5 sterren.

Tante Constance en tante Mathilde – Drs. P

Geweldig. Fantastisch. Heerlijk. Heen en weer. Woorden te kort. Poëzie op z’n leukst. Zeer mooi uitgegeven. Heen en weer. Humor. Tragiek. Ontroering. Wijsheid. Met cd. Heen en weer. Wanneer wordt drs. P nu eindelijk dr.?

Giphart geeft het boek 4 van de 5 sterren.

Glamorama – Bret Easton Ellis

Eén of twee keer per jaar verschijnt er een boek dat je leven een paar honderd bladzijden lang ontregelt, waarna je visie op de wereld blijvend is veranderd. Wat een schitterend boek over een verschrikkelijke rotwereld. Ik geef een extra ster.

Giphart geeft het boek 5 van de 5 sterren.