Brasserie Ambassade

Uit: TopSpots De Veertig euro club [Jan Bartelsman, november 2019]

Zo’n beetje alle internationale schrijvers die Nederland aandoen verblijven in het Ambassade Hotel in Amsterdam. De wanden van de bar en de lobby van deze bijzondere uitspanning bieden dan ook plaats aan vijfduizend gesigneerde boeken van auteurs die in het hotel hebben geslapen. Dit maakt dat het Ambassade Hotel gerust op de lijst mag van Beschermd Cultureel Erfgoed.

Niet alleen is het een verzamelplaats van schrijvers, ook hangt het pand vol met moderne kunst, met name van Amsterdamse Impressionisten en schilders uit de CoBrA-beweging. Zo kan het gebeuren datje als gast ontbijt of luncht tussen Appels, Constanten en Wolvecampen, waarmee de dag natuurlijk sowieso goed begint.

Wat veel Amsterdammers niet weten is dat het hotel een erg aangename brasserie heeft. De locatie pal aan de Herengracht is fenomenaal, de kunst aan de muren voegt zeker toe aan wat in horecaland ‘de beleving’ wordt genoemd, maar wat vooral tot de verbeelding spreekt is de uitermate gastvrije bediening, de wijnen met uitstekende prijskwaliteit verhouding en de gastronomische creaties op de borden. Wij aten er in rode biet gemarineerde zalm, een crème van selderij met truffel en Jakobsschelpen en een botermalse rundersukade, toevallig – vertelde een ober – wat een wereldberoemde Engelse thrillerschrijfster daags ervoor aan onze tafel ook had genuttigd.

Info

Openingstijden

07.00 uur – 11.00 uur ontbijt

12.00 uur – 15.00 uur lunch (ma tot zo)

18.00 uur – 22.30 uur diner (ma tot zo)

10.00 uur – 01.00 uur Library Bar

Keuken(s): Frans – internationaal

Bijzonderheden: Vergaderruimte, private dining.

Contact

Herengracht 341

1016 AZ Amsterdam

t: +31 (0) 20 5550255

e: info@brasserieambassade.nl w: www.brasserieambassade.nl