Britpop (The Wombats)

Hollands Diep, nummer 21, december 2010-februari 2011

‘Ik ga zeker naar het concert van The Wombats in de Melkweg. Dat is een van mijn favoriete Britpop-bandjes. lk heb ze twee keer live gezien in kleine zaaltjes in Utrecht. Jonge jongens nog, die na afloop van het concert zelf hun spullen moesten inladen in een gehuurd busje. Nu staan ze in de grote zaal van de Melkweg. Ik vind het mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen.

Daarnaast lijkt me de voorstelling van Raymond van het Groenewoud erg leuk: Raymond 60 jaar. Hij speelt een compilatie uit zijn veertigjarige muziek carrière. Van Maria, via Chachacha naar Meisjes. Dat laatste is mijn favoriete lied. Ik vind Raymonds teksten erg goed.

Dan kijk ik uit naar de nieuwe show van cabaretier Micha Wertheim, Voor de zoveelste keer. Ik vind het prettig dat zijn werk botst met de cabaretconventies. Micha gaat voor de meer ingewikkelde grap. Veel cabaretvoorstellingen zijn van dik hout zaagt men planken; gratuite grappen over seksen noem maar op. Voor Micha Wertheim moet je als publiek je best doen.’ (IDW)

The Wombats, 22 februari 2011, Melkweg.

Raymond 60 jaar, januari 2011, www.raymondvanhetgroenewoud.be

Micha Wertheim, Voor de zoveelste keer, t/m mei 2011, www.michawertheim.nl

Titel: Hollands Diep

Nummer: 21

Jaar: december 2010-februari 2011

ISSN: 18740324

Uitgever: Karin van Gilst, Robbert Ammerlaan