De afstandbediening schalks in de hand

Algemeen Dagblad, 29 oktober 2005

Ik schrijf voor mijn rust vaak ’s nachts, maar soms onderbreek ik mijn arbeid voor een tv-pauze. Nu is het na drieën nogal een orgie op de kabel, met vele datingspotjes die mij voortdurend aanspreken met jij. Nienke (19) uit Heemstede is bijvoorbeeld speciaal naar mij op zoek voor spanning en avontuur. Noor, werkzaam in een tattooshop, zou willen dat ik geil met haar chat, en als ik mijn postcode sms naar Sigrid (23) – die een stem heeft van een pruimtabakverslaafde spiritusgorgelaarster – stuurt zij me 06-nummers van meisjes uit mijn buurt. Een rondje: sms-dating, citydating, telefoondating, leeftijdchat, postcodechat, streetcam, sexprivécam, direct live, mobilefun, hotspots, cupidoTV, relaxTV – en dan heb ik het over de oogst van één minuut zappen. Uit dit enorme aanbod mag je concluderen dat half Nederland ’s nachts met de afstandbediening schalks in de hand iemand zoekt om de resterende uurtjes mee door te brengen. Opvallend is wel dat alle kanalen zich uitsluitend richten op mannelijke masturbanten, en niet één op vrouwelijke. Dus óf vrouwen zitten niet opgegeild voor hun tv te hunkeren naar intermenselijke genegenheid, óf al die hijgerige contactadvertenties van vrouwen ‘op zoek naar een spannende date’ mogen we scharen onder de kop: pure oplichterij.

Malafide telecompooiers (de KPN voorop) proberen letterlijk het geld uit de zakken van eenzame contactgestoorde rukkers te trekken.