Een kop vergeten

Uitlaat Nr. 2, februari-maart 1983

Oh, hoe kon ik zo stom zijn? Een kop vergeten! Nou, ja verzin er zelf maar een (of twee)

Omdat er in de inhoud gestaan heeft dat erop deze pagina’s een reportage zou kunnen hebben gestaan, staat deze er niet. In plaats daarvan staan er twee aan de typmachine geschreven verhalen, die op elkaar aansluiten. Deel 1 is geschreven door B.N. deel 2 door R.E.G. Hier komen ze:

[Red.: B.N. staat voor Bert Natter en R.E.G. staat voor Ronald Edgar Giphart. Het is niet duidelijk waar deel 2 van Giphart begint dus hier het hele stuk geschreven door Bert en Ronald.]

Deel 1 door BN

De zon gaat onder als een grote, rode bal in de Parijssssssssse Montmatre. Maar helaas is er niemand om ervan te genieten. Behalve natuurlijk ik, de schrijver en m’n hond(je). Ik zal jullie eens vertellen wat er hier gebeurd is: Op een zonnige zaterdag in mij n broers geboortemaand, mei, gebeurde er iets vreemds. Ik zat rustig in de zon toen er op.eens een. (Pot-jan-koffie-pot vandaag wil ook niets lukken!) vogel voor mij op het dak ging zitten (zie je,’kzatop’tdak). De vochel had een brief aan zijn pootje zitten. Mijn geliefde filmster Gerard sprong op het arme beestje af en hij geraakte in ’n hevige worsteling, waarbij beide omkwamen. Later heb ik ze allebei begraven (nog een geluk dat de vogel geen olifant was vind ik) maar op dat moment interesseerde ik me alleen voor de brief. Ik pakte hem en bekeek hem, er stond het volgende: Aan degene die dit leest. Jij zult de enige overlevende zijn als HET gebeurd is.

Maar de schrijvers van de brief hadden één ding over het hoofd gezien; Graham. Want nadat HET gebeurd was leefde hij ook nog! Maar nu verder met m’n verhaal, waar was ik ook alweer, o ja, Ronald zei dus: “Nee, die poster hangt scheef!”

“Nee”, schreeuwt” Mike. (Sorry, dat ik nu weer in de TT schrijf)

Maar als plotseling binnenkomt, keert de kritiek zich naar haar. Hier volgt een klein deel uit de discussie:

R: De mannen van Swan, die kunnen er wat van

I: Wrijven helpt niet.

M: The ace of spades.

R: Ach, hardrock wat is dat nou?

M: Dat is 28 keer zo goed als Doe Maar!

I: Disco, dat is alles.

BERT: What are we gonna do now?

W: Yes, dat is de vraag.

R: Laten we iedereen ontslaan!

Nou, je hoort het reeds, een gesprek dat in elk Nederlands gezin had kunnen plaats vinden. “Het is 6 uur, sluitingstijd!”

Nu ik toch bezig met slap lullen ben, zou ik jullie even willen zeggen dat de pagina’s 4 en 5 gewoon overgeslagen kunnen worden. [Red. bedoeld wordt de pagina’s waar dit stuk op staat in de Uitlaat.]

Maar persoonlijk vind ik Suikervrije Velamints toch lekkerder, wie niet? Kijk, het lijkt zo gemakkelijk he? Even zo’n bladzijde volgooien, maar daar komt toch wel heel wat bij kijken:

 1. Je moet de lezer niet vervelen. (zoals ik nu doe)
 2. Je moet de lezer niet vervelen.
 3. Je moet leuk zijn.
 4. En nog veel meer.
 5. Enz…

Bedankt voor de aandacht en lees nou maar weer verder.

Okee, we gaan verder. Toen HET gebeurd was, waren inderdaad Graham en ik de enige overlevenden. We snelden naar een trein en deze reed schijnbaar automatisch richting Parijs. Ik viel in slaap en toen de trein gearriveerd was, sprongen wij eraf en liepen in de richting van de Eiffeltoren, die we van hieruit al konden zien. Daar aangekomen, klommen wij erop en genoten van het uitzicht. Toen sprongen we eraf en waren er vanaf (lett. en fig.). Onderweg zei Graham nog iets tegen Maurice. Maar Maurice vindt dit gelul

(Vervolg op de volgende pagina…)

En dus zegt hij dat GRAHAM zijn mond moet dicht houden. MAURICE neemt dit niet, en belt SAM op dat GEORGE SAHARA moet koud maken… Intussen zijn MORK en RUSSEL aan het redetwisten over de erfenis van FRANS. JO en haar dochtertje zijn onderweg naar ASTON VILLA waar WALT zijn derde wedstrijd moet spelen. RICHARD is expres niet meegegaan omdat hij nog steeds in onmin leeft met ANTHONY AARNOUD, die zijn verhouding met FRENNIE onlangs heeft beëindigd, bedenkt een magnifiek plan om de belasting te ontduiken. Hij zal KOOS vragen of HUGO tegen AB wil zegge dat OTTO niet meer in staat is bij JEANICQUE te werken en zodoende het geld van ROBERT te incasseren. Oom NICOLAAS die lucht krijgt van de verhouding tussen PIERRE en MARIANNE besluit OLAF in te lichten. NOORTJE nodigt MARGIE, GERT, MARLIES en SASHIA uit bij haar te komen logeren als NICO en HUIP er ook zijn. KARDINE is niet uitgenodigd want zij moet nog naar haar oma toe. GIESJE, het zusje van OSCAR, gaat ook mee. CLIFF BARNES is wanhopig nu zijn moeder hem heeft ontslagen, maar AFTON is ervan overtuigd dat zij en CLIFF het tegen JR kunnen ofnumen ja? Kirby zorgt voor heel wat leven in de brouwerij. ADAM, JEFF en een Franse GRAAF bemoeien zich om het hardst met de dochter van JOSEPH. De ex-bajes klant CHUCK SPILLERS belandt na zijn vrijlating bij de mysterieuze dierenhandelaar MARTIN BLECK. Deze blijkt er een vreemde hobby op na te houden. Hoewel JOHN PATRICIA er niet van kan weerhouden (euh de man heet niet John Patricia nee, John (een jongen (hihi) kan Patricia er niet van weerhouden) om TIM op te zoeken gaat JEAN-MARC toch nog even langs de mysterieuze blonde voor wie hij ons nu al 45 keer voor in de steek heeft gelaten. DAVID en MIKE zitten nog ste-eds (DAT IS TOCH GEEN AFKORTEN MEER GODVERDOMME!!!) steeds te ‘argioeën’ over wie nu eigenlijk dat potje “SPACE INVADORS” had gewonnen. Als GERRIT even naar de W.C. moet tijdens een partijtje MONOPOLIE met HANS en KAREL, komt hij op de gang JACQUELINE, DAPHNE en SANDRA tegen, en wat die allemaal bepraten daar in dat donkere hoekje van die gang… Vrijwel tegelijkertijd wordt JOOP, nadat hij zich heeft AFGETROKKEN, bedreigt door ED. Als SJORS van NICOLE hoort dat SIMON MARCEL met een mes heeft bewerkt, laat hij via de intercom SJIMMIE oproepen. JUT zit met haar vingers diep in haar HANDTASJE (wat zat u smerig te denken zeg!) maar ze kan het telefoonnummer van JUL niet vinden. JUL zat trouwens zojuist nog even aan z’n vermoeide CENCUUR na een inspannend potje CENCUUR met TANJA. Inspecteur FRAZER buigt zich nog steeds over de vraag of ELS schuldig bij het auto-ongeluk van RUUD. THEA en PIM besluiten te trouwen maar PAUL weet er iets op…

Dit was de korte inhoud van de nieuwe serie die de TROS (zie ook UITLAAT BOUT OP) gaat uitzenden. Het spannende familie-feuilleton gaat over het leven van een rijke OLIEMAGNAAT / DIAMANTENHANDELAAR / DRUIVENBOER / SUIKEBIETEN-FABRIKANT/ WEGENBOUWER.

PS wat het stuk niet vermeld is dat BOEBI een verhouding krijgt met DIANA. OOK is DIRK niet te spreken over de nieuwe maatregel die TINUS heeft afgekondigd. MAAR GOED DAT DOET NIET TER ZAKE HAHAHAHAHA.

Nou dit was dan de UITLAAT van deze maand. DE rest van de 25 pagina’s zijn advertenties. We vinden het fijn dat jullie weer genoten hebben van deze UITLAAT en ik zou zeggen tot ziens.

UITLAAT werd gemaakt door:

 • Bert Natter
 • Mike Hartog
 • Wouter Natter
 • Ronald Giphart

en alle anderen die hebben meegeholpen

 • Jean Marc van Tol
 • David Jeager

en alle anderen die hebben meegeholpen

 • Ilja Hogervorst
 • Renénee nee Tiemstra

Tot de volgende Maand!!

HAHA, JE SCHROK HE?

jaja geeft maart toet!

Laat me je even vertellen hoe deze twee gekke pagina’s hierin terecht zijn gekomen:

Hier zou (zoals aangekondigd in de inhoud) een reportage komen maar door technische storing kwam die niet op tijd klaar (ahum letterlijk en figuurlijk) (deze opmerking was alleen voor INSIDERS) Nou toen zijn Bertje N. en REG als die wiedewaai in de weer geweest om toch nog even wat rotzooi op een pagina te gooien en dit is het resultaat. PS Volgende Maand een verhaal van 6 pagina’s over hoe het bij ons op de redactie toegaat. DOEN!