EO biedt oplossing voor masturbatieprobleem

Algemeen Dagblad, 22 november 2005

Via www.geenstijl.nl kwam ik gisteren terecht op de thuispagina van de Evangelische Omroep. Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik heb heerlijke, bijna masturbatoire uren beleefd, met de muis schalks in mijn hand en genietend van een overdonderende christelijke bevoogding.

De EO houdt zich namelijk niet alleen bezig met het uitzenden van al dan niet evangeliserende tv-programma’s (hoe sterk is in godsnaam je geloof als je dag-in-dag-uit bevestiging van het bestaan van je Schepper nodig hebt?), maar ook met het geven van praktische richtlijnen aangaande liefde & seksualiteit.

Dat de omroep pornografie verderfelijk vindt, is natuurlijk voorspelbaar, maar het verheugde mij zeer te lezen dat ook masturbatie anno de 21ste eeuw nog gewoon zondig is! Voor oprechte christenen is benedenbuiks gefriemel streng verboden, want masturbatie is seks, seks mag alleen in het huwelijk, je lichaam is een tempel die je dient te gebruiken om de Heer te verheerlijken en niet jezelf.

De EO biedt zelfs oplossingen voor het masturbatieprobleem: wie aandrang voelt om zijn van God gekregen handen naar zijn van God gekregen schaamstreek te laten zakken, hoeft alleen maar even een praatje aan te knopen met Jezus zelve. Een paar gesprekjes met Hem, en de lust om aan je plasser te zitten vergaat je volkomen. Goed dat de EO gemeenschapsgeld gebruikt om ons dit bij te brengen.