Happy as F*ck

By hans, 4 mei 2024

De gouden leidraad naar ultiem geluk

Voorwoord Ronald Giphart:

In mijn somberste momenten heb ik geluk gezien als een stom christelijk begrip: nú is het leven rot en voos, maar er komt een tijd dat ik gelukkig zal zijn en dat alle ontberingen niet voor niets zijn geweest. Het heeft me altijd gestoord dat ‘geluk’ immer werd gepresenteerd als iets dat later voor genoegdoening van leed zou zorgen, want waarom eerst al die tegenslagen ondergaan als je ook meteen gelukkig kunt zijn?
Ondanks mijn twijfels bij het begrip zijn er wel degelijk momenten in mijn leven geweest dat ik mij oprecht gelukkig voelde. Middagen met mijn gezin, avonden met vrienden, nachten met mijn geliefde. Het vervelende besef was daarbij altijd de gedachte dat er aan geluk een houdbaarheidsdatum zit. Geluk duurt meestal maar een paar uur: een diner, een theatervoorstelling, een boottocht, een vrijpartij, het lezen van hoofdstukken in een overweldigend boek.
Mijn begrip van geluk strookt met de definitie volgens Van Dale, die geluk ziet als een staat van zijn waarin iemand zonder eigen toedoen voorspoed te beurt valt. Aan deze gunstige loop van de omstandigheden zou je, volgens de definitie het woordenboek, dus zelf weinig deel hebben: geluk overvalt je. Geluk is verder ‘de aangename toestand waarin men zijn wensen bevredigd ziet en vrede heeft met zichzelf en zijn omgeving’.
Met dat laatste kan ik het eens zijn, met dat eerste niet. Ik denk dat een mens wel degelijk in staat is om zijn of haar eigen geluk te sturen of mede te bepalen. Natuurlijk hebben we maar ten dele grip op ziekten, financiële tegenspoed, uitdovende verliefdheden of relaties die op de klippen lopen – de bandbreedte van geluk laveert tussen noodlot en omstandigheden – maar voor de rest hebben we er zelf wel degelijk iets over te zeggen. Dit boek kan daarbij helpen!

Eind.

Via dit boekje ontdek je wat echt gelukkig zijn inhoudt en hoe het je leven kan veranderen. Want zeg eens eerlijk: herken je dat gevoel dat alles wel z’n gangetje gaat in je leven? Dat elke dag ‘gewoon’ verloopt, zeg maar heel gewoon, te gewoontjes eigenlijk. Je hebt een gevoel dat je zoveel meer uit jezelf en jouw leven kunt halen, zelfs uit je omgeving. Maar ach, ‘die dag komt wel’ denk je misschien.

Goed nieuws, want met dit boekje is die dag vandaag aangebroken. in dit boekje ligt de sleutel naar jouw ultieme geluk en die sleutel ligt slechts 7 overzichtelijke stappen bij je vandaan… De gouden leidraad naar ultiem geluk!

Met een voorwoord van Ronald Giphart en op de omslag een aanbeveling van Wendy van Dijk!

HAPPY AS F*CK? Easy as f*ck!

Barbara Nanninga is psycholoog en lifecoach. Sinds 1997 heeft zij een eigen praktijk, waarin zij in gesprek gaat met cliënten die tegen persoonlijke of zakelijke vraagstukken aanlopen. In 2000 bracht zij haar eerste boek uit: ‘Een bewuste duik in het onderbewuste’. Barbara werkt onder andere als docent bij Atma in de post-HBO opleiding voor LifeCoaching en voor platform ‘Het Nieuwe Besturen’. Ze richtte ‘OK trainingen’ op om mensen uit te nodigen hun persoonlijkheid en professionaliteit te verbinden, zodat zij vanuit kracht met meer plezier gaan werken. Barbara is regelmatig te zien als coach in diverse TV-programma’s zoals ‘Help mijn man heeft een Hobby’, ‘Mijn leven in puin’ en ‘Een goede buurt’. www.barbarananninga.nl

De herhaling en steeds verdere zelfontwikkeling en verdieping krijg je door het herlezen van dit boek en via mijn online training ‘positieve mindset’. Informatie over oude patronen en jouw onbewuste mechanismen hierop is de essentie van het verkrijgen van een positieve mindset. Voor die positieve mindset is inzicht in jezelf, je patronen en gedrag heel belangrijk, zodat je je patronen en gedrag kan veranderen, je je niet meer laat leiden door je emoties, het lijden stopt, je meer energie overhoudt, je beter je grenzen stelt, je beter communiceert en zelfvertrouwen opbouwt. Mijn onlinetraining gaat hier dieper op in, zodat je inzichten krijgt wanneer en waarom je dat hardnekkige gedrag hebt aangeleerd. Hierdoor kun je ze ook weer afleren en nieuwe positieve gedragingen aanleren om weer zo vrij te kunnen zijn en je te voelen zoals kleine kinderen dit kunnen. Bijvoorbeeld door geen schaamte meer te voelen als je naar vreemden staart in een restaurant. Nee kunnen zeggen zonder schuldgevoel. Kinderen vragen ’wil je met mij spelen?’ en als het antwoord ‘nee’ is, lopen ze zonder uitleg weg. Kinderen vragen en zeggen wat ze willen en durven ‘Jantje lacht, Jantje huilt’ te zijn. Iets meer nuance is fijn uiteraard. Dit gevoel van vrijheid gun ik iedereen!

Online training

Voor meer informatie over mijn online training verwijs ik naar mijn website:

barbarananninga.nl/courses/positieve-mindset

Als lezer van dit boekje ontvang je 50% korting op de online training met de code “positief”. Om direct op de juiste pagina van mijn website te komen, kun je ook onderstaande QR code scannen.

Den Haag, 2024

Eerste druk, juni 2024

Redactie: Uitgeverij Bewust Zijn (Tevens kan je het boek hier bestellen)

Vormgeving en omslagontwerp: Uitgeverij Bewust Zijn

Copyright Barbara Nanninga

NUR 770

Uitvoering: Pocketboek

ISBN: 9789492066800

Bladzijden: 72

Druk: 1e druk

Verschijningsdatum: 23 mei 2024

Afmetingen: 15 x 10 x 0,7 cm

Inhoudsopgave

Voorwoord (Ronald Giphart)

 • Inleiding
 • Stop
 • Opruimen
  • De mentale schoonmaak
  • De fysieke schoonmaak
 • Gronden
 • Doelen stellen
 • Ready set Go!
 • Tegenslag
 • In balans blijven

Nawoord

Dankwoord

Online training