Culinair genieten [Ronald Giphart]
‘Sinds een paar jaar ga ik uit eten volgens het ‘wat zullen we ons over vijf jaar nog van deze maaltijd herinneren?’-principe. Mijn vrouw en ik kunnen ons nog enkele maaltijden van tien jaar geleden voor de geest halen, dat zijn de meest indrukwekkende gerechten. Bij Karel V in Utrecht aten we ooit een ‘uitsmijter’ van briochebrood, eendenlever, truffel en kwartelei – daarmee is het voor ons eigenlijk allemaal begonnen. Wij hebben onze gelukkigste niet-seksuele momenten bij lunch of diner. Van De Liefde En De Maag. Sinds een paar jaar houden we een boekje bij met Culinaire Hoogtepunten. Hoog in de top staat een mondvermaakje dat we kregen in een restaurant in Luxemburg (later lazen we dat het twee Michelinsterren had), een amuse van een witte mousse van bloemkool. Ook hoog kwam een voorgerecht van drie bereidingen van eendenlever, dat we aten bij Het Grachtenhuys in Utrecht (dat helaas niet meer bestaat). En de voorlopig ongedeelde eerste plaats in mijn boek was een hoofdgerecht bij de Maastrichtse chef Toine Hermsen. Ons hoofdgerecht, een ossenhaas met jus van champignons en truffels bevestigde dat. De schotel was zo intens goed dat ik – een emotie die ik bij voedsel daarvoor nooit had – tranen in mijn ogen kreeg. Dat is culinair genieten.’
Eind.
Met 1590 Restaurants in 10 steden en omgeving een actueel en objectief overzicht van de restaurants in Nederland.
IENS staat voor democratische en onafhankelijke restaurantinformatie en is – als de meest complete restaurantgids – een begrip in culinair Nederland. Voor 2009 is de restaurantgids met alle toplijsten compleet gerestyled. Alle pagina’s zijn full color en hebben een fris, nieuw design, waardoor je alles snel kunt terugvinden. In één oogopslag. Bekende Nederlanders – zoals Bart Chabot en Ronald Giphart – geven zich ‘culinair bloot’, en topkoks van kwaliteitsrestaurants delen hun lekkerste recepten, in geuren en kleuren. Maak ten slotte kennis met de mensen achter IENS, die vertellen wat voor hen het absolute toppunt van culinair genieten is!
Titel: IENS Restaurantgids
Sub titel: 1590 restaurants in 10 steden en omgeving 2009
Schrijver: Iens Boswijk
ISBN: 9077177341
NUR: 504
Jaar: november 2008
Druk: 1ste
Uitgever: IENS Independent Index BV
Eindredactie en coördinatie: Tim Wong
Vormgeving: Ecco Fatto! BV / JeanPaul Commandeur
Museuminformatie & fotografie: Eliza Perez
Omslagfoto: Peter Kooijman
Fotografie: Peter Kooijman
Visagie omslagfoto: Ina Witsiers
Drukker: Krips, Meppel
Pagina’s: 344
Afmetingen: 24 x 17 x 1,8 cm
Type: Paperback
Inhoud:
CULINAIR GENIETEN
TOP 20 SUBLIEM ETEN
MUSEUM RESTAURANTS
TOP 20 GASTVRIJE SERVICE
TOP 20 PRACHTIG DECOR
TOPPERS IN ALLE SMAKEN
DE RESATURANTS
RECEPTEN VAN CHEFKOKS
EN VERDER
INDEXEN