Kinderkrabbels

Merwesteyn – Kinderkrabbels 21 april 1977

Oom Taimat is ziek. Heel erg ziek zelfs. Hij is zo ziek dat hij naar het ziekenhuis moest om weer beter te worden. Wat nu? Zonder Oom Taimat zijn de Kinderkrabbels eigenlijk de Kinderkrabbels niet. Maar ja, wat doe je er aan! De krant moet doorgaan, dat staat vast.

Gelukkig zijn er zoveel kinderjournalisten die dingen schrijven voor de Kinderkrabbels dat we er met elkaar toch nog wat van kunnen maken.

Ronald Giphart gaat nu even voor hoofdredakteur spelen. Hij heeft al heel wat verhalen op zijn naam staan (het verhaal van de Dordtse Brandweer van vandaag is ook van hem) en samen met de andere kinderjournalisten zal het allemaal best gaan.

Willen jullie wat meer weten van onze plaatsvervangende hoofdredakteur?

Nou, Ronald is 11 jaar en zit op de Eddingtonschool. Hij houdt het meest van tekenen en toneelspelen. Vooral cabaret, daar is hij helemaal gek op. Als Wim Kan of Herman van Veen of Toon Hermans of Seth Gaaikema op de televisie is mag hij altijd later op blijven van zijn vader om er naar te kijken. Ronald zegt: “Als ik later groot ben, dan wordt ik vast ook een cabaretier….”

Nou Ronald, we hopen het voor je, want er is eigenlijk niets mooiers dan de mensen te laten lachen.…

Dus deze week is Ronald de redakteur van Kinderkrabbels.

Wie wil de volgende zijn! Bel ons maar op!

Lentefeest

Op de Eddingtonschool in Sterrenburg 1 wordt zaterdag een soort lentefeest gehouden. En dat feest heet fancy fair. Vorig jaar werd er ook al zo’n soort feest gehouden. Als je daar naar toe bent geweest, dan weet je eigenlijk al hoe het er toe gaat. Er is veel te beleven in ieder geval. Er is een rommelmarkt en er zijn lokalen waar je spelletjes kunt doen. Ook is er een bar en verder veel attracties waar je wat mee kunt winnen. De fancy fair wordt gehouden tussen 10 en 4 uur en de Eddingtouschool is aan de Eddingtonweg nummer 3. Zie we jullie allemaal zaterdag?

RONALD

Meidoornschool te gast bij Heidemaatschappij

Wie heeft er wel eens van de Nederlandse Heidemaatschappij gehoord? Als je het niet weet moet je het maar eens aan je leraar vragen, want het is een heel belangrijk bedrijf dat niet alleen in Nederland goed werk doet, maar ook in het buitenland.

De vijfde en zesde klas van de Meidoornschool in Dubbeldam gaan van 25 tot en met 30 april, op uitnodiging van de Heidemaatschappij een week naar het Kasteel Vaalsbroek bij het stadje Vaals in Zuid-Limburg.

De jongens en meisjes gaan daar van alles doen, zoals landverkennen, terreinmeten en andere zaken die met het werken in de natuur te maken hebben.

Ook doen ze groeps-excursies naar allerlei bezienswaardigheden, zoals een houtverwerkingsbedrijf, een schaapskudde en imkers (dat zijn mensen die bijen houden, zoals misschien velen van jullie op de bijenmarkt op het Beverwijcksplein hebben kunnen zien). Na afloop van de week hebben de kinderen dan een fijn kampvuur, waarbij allerlei dingen gedaan kunnen worden.

De heer Hottentot van de afdeling Onderwijs van de gemeente zal met de kinderen meegaan en natuurlijk ook enkele leraren. Het ziet er allemaal hardstikke leuk uit.

Wil een van de kinderen van de Meidoornschool een mooi verslag schrijven over deze week in Limburg? Misschien kan iemand er ook wel foto’s bij maken. Zwart/wit dan wel hoor! Het filmrolletje en het verhaal kunnen jullie opsturen naar KINDERKRABBELS, Postbus 250, Dordt of brengen naar de Emmastraat 23. Succes!