Lijstjes

Kijk Magazine 2015, nummer 2

In mijn omgeving heb ik twee exemplaren van de diersoort Homo sapiens puberalis. Omdat het altijd goed is om voeling met hun belevingswereld te houden, surfte ik naar puberz.nl [Red.: website bestaat niet meer], een site die voornamelijk is gevuld met geinige lijstjes (zoals tegenwoordig zoveel infotainment wordt geserveerd in ludieke overzichtjes). ‘8 manieren om wél vrienden te blijven met je ex!’ ’12 dingen die iedere vrouw denkt als ze geen bh draagt!’ ‘5 hete dingen waar hij wild van wordt (beloofd)!’ ’16 smoesjes die mannen gebruiken om jou in bed te krijgen!’ (Een van die smoesjes: “Hij whatsappt: ‘Wil je m’n hond ontmoeten?’ Om drie uur ’s nachts!”)

Ook staan er artikelen als ‘De eerste keer wordt steeds leuker!’, waarin geruststellend wordt beweerd dat ontmaagdingen lang niet meer zo erg zijn als vroeger. “De verhalen over dat de ontmaagding pijn doet en helemaal niet leuk is, kennen we allemaal”, schrijf Puberz. “Volgens onderzoekers van de Illinois State University worden die horrorverhalen alleen steeds meer een mythe. Uit een enquête, die werd afgenomen bij vijfduizend mensen tussen 1990 en 2012, blijkt dat voor zowel vrouwen als mannen de eerste keer seks veel leuker, beter en fijner is dan vroeger.” De resultaten van dat onderzoek werden vergeleken met een studie uit de jaren tachtig, toen meisjes zich schuldiger voelden en jongens vooral heel erg zenuwachtig waren.

Mijn ogen werden het rondst van het overzicht ’10 dingen die je denkt als je hem aan het pijpen bent: Huw? Wat is dat? (Ik vind sowieso dat pubers, zeker die van mij, zich met dat soort zaken pas mogen bezighouden vanaf hun 35ste, maar helaas ga ik daar niet over.) Er zit een hoop leed achter zo’n bijdrage. De meiden van de Puberz-redactie zijn er echt even voor gaan zitten. Alle mogelijke vooroordelen over orale seks worden bevestigd.

Gedachte 1: ‘Ik hoop dat je ‘m gewassen hebt. Mijn handen hebben het te druk om m’n neus dicht te houden.’ Gedachte 2: ‘Ik hoop trouwens ook dat dit niet te lang duurt. Iets met kaakkramp.’ Ook waren er positievere gedachten: ‘Vergeet joysticks. Piemels zijn dus echt heel leuk om mee te spelen!’ En: ‘Hij maakt geluidjes. Hij vindt het fijn. Yes. Score!’. Erg fraai was deze gedachte: ‘Jemig dit is zwaar. They don’t call it a job for nothing.’ En tot slot eindigde de opsomming met de gedachte: ‘Sperma is gezond, sperma is gezond, sperma is gezond. Yuk!’

Yuk! Dit schreeuwt om een repliek! Volgende maand meer over hoe gezond sperma is. Ik zal er voor pubers een lijstje van maken.