Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.
Wij deden weleens een pathetische poging gerechten te bereiden uit een boekje genaamd Marokkaans koken, waarvan we geen idee hadden hoe we eraan gekomen waren. De smaken raakten niet echt. Tot onze vriend Co, getuige op ons huwelijk, trouwde met de bevallige Marokkaanse Soumaya, en haar moeder uit Marokko overkwam om in Co’s keuken de meest zalige Marokkaanse schotels te bereiden. Hup Marokko!
Voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 1 uur en 40 minuten (waarvan 30 minuten marineren en 40 minuten stoven)
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
Meng in een kommetje paprikapoeder, kurkuma, kaneel, gember, knoflook, peper en zout en 3 eetlepels van de olie. Wrijf hiermee de kippendijen in en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast om te marineren.
Verwarm in een grote braadpan 4 eetlepels olie en bak hierin de kippendijen aan beide kanten bruin. Haal de kip eruit en leg even apart. Bak in de achtergebleven olie de paprika, uien en ingemaakte citroen ongeveer 3 minuten en leg vervolgens de kipstukken weer in de pan. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de olijven en de helft van de koriander toe. Breng op matig vuur aan de kook en laat de kip met deksel op de pan in ongeveer 40 minuten gaar worden. Draai de kipstukken tussendoor om zodat alle kip goed gaar wordt.
Mocht er op het eind nog erg veel vocht over zijn, haal dan de kip uit de pan, laat de saus op hoog vuur een beetje inkoken en verwarm op het laatst de kip nog even mee. Schep alles in een grote schaal en strooi er de rest van de koriander over. Erg lekker met couscous of stevig brood.