Masturberen kun je (af)leren

Kijk Magazine december 1998, nummer 12

Vandaag ga ik het hebben over een crimineel onderwerp: masturbatie. Masturbatie komt van de Latijnse samentrekking manus (hand) en stupare (wat zoiets als verkrachten betekent). Masturberen betekent dus letterlijk: ‘jezelf verkrachten met je hand.’ Met andere woorden: er lopen op aarde heel wat verkrachters rond. In vroeger tijden vond men dit zelfverkrachten een gruwel (en dan voornamelijk dat van jongens, want meisjeszijn op dit punt wat moeilijker te betrappen, qua plakkerige lakens en ander bewijsmateriaal).

Jongens die de hand aan zichzelf sloegen, zouden week en slap worden, hun zaad zou rechtstreeks uit hun ruggenmerg worden gezogen, met als gevolg dat ze zouden degeneren tot aandoenlijke, impotente creaturen. Tot aan de vorige eeuw dacht men dit werkelijk en werd het zelfs wetenschappelijk onderbouwd. Om jongens te behoeden voor deze zonde werden er om hun slappe piemels ringen geschoven met gemene ijzeren pinnen. Kreeg een jongen de drang met zijn plasser te wapperen, dan priemden deze pinnen in zijn vlees en zou hij zich wel twintig keer bedenken (men wist toen nog niet dat jongens op geheel natuurlijke wijze per nacht tientallen erecties krijgen tijdens hun REM-slaap).

Vers sperma

In deze eeuw kwam men gelukkig tot de conclusie dat masturbatie eigenlijk weinig kwaad kan. Sterker nog: dat het voor de ontwikkeling van een man juist goed is als hij in zijn jeugd wat droogoefent op zijn hand en/of kussen. Dit zou de kwaliteit van zijn zaad juist ten goede komen (en hem dus een genetische voorsprong geven op jongens die altijd met hun handen boven de dekens hebben geslapen). En daarbij zit er aan sperma ook een ‘uiterste houdbaarheidsdatum’.

Masturbatie is de perfecte manier om de sperma-schappen te ruimen en altijd te zorgen voor vers genetisch erfmateriaal (je weet namelijk maar nooit wanneer dat van pas komt). Nu ontdekken de meeste jongens uit zichzelf dat er onder hun buik een lubberdingetje hangt waarmee hele geinige fysiologische experimenten te doen zijn. Veel meisjes daarentegen hebben wat meer problemen met het sologezelschapspel ‘ontdek je plekje’, en het zijn vaak moeders, vriendinnen of bladen als Yes die hen erop attent maken dat er geen enkel kwaad in schuilt om zo nu en dan te vingercirkelen. Ook voor hen geldt dat meisjes die in hun puberteit de juiste knopjes en gaatjes hebben weten te vinden, later over het algemeen sneller een bevredigend sexleven krijgen. En voor de voortplanting is het ook goed als vrouwen weten hoe ze moeten klaarkomen, want het vrouwelijk orgasme is een handig biologisch hulpmiddel. Tijdens een hoogtepunt maakt de vagina van de vrouw namelijk samentrekkende bewegingen, waardoor het mannelijk zaad als het ware naar de eicel wordt gezogen (in een volgende column zal ik eens ingaan op de consequenties die dit heeft voor overspel).

Uiteraard masturberen niet alle pubers. Over de precieze cijfers spreken de verschillende wetenschappers elkaar tegen, maar grofweg kun je stellen dat in westerse landen tussen de 80 en 90 procent van de jongens voor hun twintigste de handenarbeid ontdekt en tussen de 40 en 60 procent van de meisjes (waarbij de beginleeftijd varieert van elf tot achttien jaar; zelf was ik bijvoorbeeld pas zestien toen ik last begon te krijgen van benedenbuikse aandrang).

Wees niet eenzaam

Gelukkig zijn er nog steeds groepen mensen die denken dat masturbatie verkeerd is. Religieuze stromingen bijvoorbeeld! Via internet vond ik zeker elf sites waar strenge kerken jongeren ‘stappenplannen’ aanbieden om niet in de verleidingen van de masturbatie te trappen. Zo staat er op www.nowscape.com/mormon/mormast.htm een heuse Gids Voor Zelfbeheersing Bij Zelfbevrediging.

Een paar tips (en heus, ik heb dit niet verzonnen): bid dagelijks tot God om te vragen of hij je wil helpen je niet af te trekken (of als je een meisje bent te middelvingerdraaien). Doe aan krachttraining (zodat je te moe bent om aan iets anders te denken). Zing een psalm als de aandrang te groot wordt (prettig voor je ouders of je buren). Wees aardig tegen andere mensen en dwing jezelf plezierig met anderen om te gaan. Zie in dat als je je eenzaam voelt de kans groter is dat je aan je piemeltje gaat zitten en dus: wees niet eenzaam. Denk aan een badkuip vol wormen als je masturbeert, sterker nog: denk eraan dat je die wormen moet opeten! Laat de deur van het toilet of de douche op een kier staan (leuk voor je familieleden). Neem koude douches. Sta ’s ochtends onmiddellijk op en laat je o.d.o.l. met rust. Drink niet te veel voor je gaat slapen en eet zo licht mogelijk (anders word je ’s nachts wakker en God behoedde je ervoor wat er dan kan gebeuren). Draag pyjama’s die moeilijk te openen zijn (zonder dat ze strak om je plasser zitten). Bind één hand aan je bed en verstop de andere onder een berg dekens.

En wordt het je allemaal toch te veel: sta dan op en maak in de keuken een lekkere snack voor jezelf klaar, zelfs al is het middenin de nacht, zelfs al heb je geen honger, zelfs al word je dik en vet en lelijk. Liever jezelf te blubber eten dan masturbatie. Zullen jullie hier goed aan denken, voortaan? Vannacht bijvoorbeeld?