Morgan & Mees

Uit: TopSpots De veertig euro club [Jan Bartelsman, november 2019]

In vroeger tijden bood het imposante pand aan de Hugo de Grootstraat onderdak aan weduwen en wezen. Sinds 2015 zit er een vibrerend restaurant annex stadshotel met negen kamers: Morgan & Mees. Er zijn twee eetzalen een bar, een open keuken en een fraaie stadstuin met een groot inpandig terras. Het geheel heeft een aangenaam eclectische mix van klassiek en modern, kortom een etablissement met hoofdstedelijke allure.

Morgan & Mees komt uit de koker van Myrthe Slotemaker, die het bedrijf uit het niets heeft opgebouwd. De vrolijke eigenaresse – die naast het hotel woont – heeft inmiddels een team van gedreven collega’s, onder wie chef Stephan de Haas, die leiding geeft aan de keukenbrigade.

Wij leggen onze gastronomische avond in handen van de bediening en er volgt een geweldige maaltijd met oesters, ceviche, bouillabaisse en een uitmuntende dorade geserveerd met een van beste beurre blancs van Amsterdam. Ster van de avond is een gerecht genaamd ‘roasted ribs’: boterzachtsappig vlees met een zo diepe intense smaak dat de wereld even stopt met draaien.

‘Kluiven zonder één moment te kluiven: zegt de gastvrouw, als ze de bordjes van onze tafel ruimt. Ze vertelt dat vele gasten speciaal voor die ribbetjes terugkeren en wij begrijpen dat verlangen heel goed.

Info

Openingstijden:

  • Zo t/m wo 8.00 uur – 22.00 uur
  • Do t/m za 8.00 uur – 23.00 uur

Keuken(s): Internationaal

Chef: Stephan de Haas

Eigenaar: Myrthe Slotemaker, Roger Peetoom, Marius Haverkamp, Ton van Oosten

Bijzonderheden: Cocktailbar en terras.

Contact

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6

1052 LC Amsterdam

t: +31 (0)202334930

e: info@morganandmees.com

w: www.morganandmees.com