Motor-voet-balwedstrijden

Door kinderjournalist Ronald Giphart

In Dordrecht werd dit jaar door de motorcrossclub, de M.T.C.D. een internationale motorvoetbalwedstrijd georganiseerd. Aan die wedstrijd deden drie landen mee, n.l. Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Zo’n motorvoetbalwedstrijd is wel iets anders dan gewoon voetbal. Ten eerste rijden ze (natuurlijk) op motors, ten tweede zijn er drie pauzes in plaats van één, ten derde is er in het strafschopgebied nog een halve cirkel geschilderd en de spelers mogen niet in de cirkel komen, ten vierde spelen ze met zeven man. (Dat hebben we vernomen van één van de Hollandse spelers). Ook de bal is wat groter dan een gewone voetbal, er wordt gespeeld met een bal van vijfenveertig centimeter doorsnee. Zaterdag was Engeland door Nederland en Duitsland uitgeschakeld en zo kwamen deze laatste twee dan op zondag in de finale. Deze wedstrijd begon om half twee. De eerste helft was erg spannend. Duitsland maakte het eerste doelpunt, dat lieten de Nederlanders niet op zich zitten en een tijdje later kwam de gelijkmaker. Maar de Duitsers zetten alles op alles om in de eerste helft voor te komen en dat lukte hen dan ook met de stand 3-1. De uiteindelijke eindstand was in het voordeel van Duitsland met 5-3. De prijsuitreiking was om kwart voor vier en daarvoor werd een grote fles champagne opengetrokken. De spelers hadden er eerst goed mee geschud en alle spelers kregen een gratis champagnedouche. Hoewel dit motorvoetbal erg aantrekkelijk is, waren er toch niet zoveel toeschouwers. Maar allen die zijn gaan kijken hebben toch genoten van deze vorm van sport.