O.A.W.V.G.P.M.

Kijk Magazine oktober 1999, nummer 10

Vorige maand schreef ik hoe de redactie van KIJK mij soms een beetje probeert te sturen. Niet alleen houdt het blad zich hiermee bezig, ook de lezers doen steeds vaker pogingen mij in een bepaalde richting te duwen. Een atleet van de atletiekvereniging Unitas uit Geleen vroeg me bijvoorbeeld eens dieper te duiken in de fascinerende wereld die atletiek heet, en dan vooral de gunstige werking die deze sport zou hebben op het functioneren van het vrouwelijk geslachtsdeel (omdat ik al eerder melding maakte van de gunstige invloed van atletiek op de grote van het mannelijk geslachtsdeel, vergeleken met de piemels van zwemmers, die overigens wel gouden medailles winnen, wat van atleten weer niet kan worden gezegd).

Ik vrees dat ik voor het antwoord op de vraag naar de correlatie atletiek schuine streep vagina’s nog wat participerend proefondervindelijk bewijsmateriaal zal moeten zoeken, ware het niet dat mijn vriendin daar anders over denkt. Jammer dus, David Moonen. Een andere lezer emaileerde me een ‘misschien interessante link over allemaal feiten en rariteiten rondom sex’: http://ccwf.cc.utexas.edu/~jmeans/WSR.html [Red.: site werkt niet meer], waarvoor mijn dank, want mijn leven is blijvend veranderd. Ik ben namelijk nogal verzot op O.A.W.V.G.P.M. (oftewel: Overbodige Autistische Weetjes Voor Gedegenereerde Puberale Malloten). Ik kan iedereen aanraden eens een kijkje op die site te nemen, want zelden heb ik zo’n grote verzameling O.A.W.V.G.P.M. bij elkaar gezien, heerlijk.

Inmiddels heb ik, tegen de conventies van Internet in, de gehele site uitgeprint en uit mijn hoofd geleerd. Me dunkt dat ik binnenkort op familiefeestjes en begrafenissen de blits zal maken met mijn kennis. Wisten jullie bijvoorbeeld… (op dit moment heb ik nu al drie alinea’s gewacht) dat een volwassen lintworm van alle dieren de meeste geslachtsdelen heeft? Een lintworm heeft namelijk een hoofd (of scolex), waaraan haakjes zitten waarmee de worm zich in zijn gast heer (m/v) vastzet. Uit dat hoofd groeien dan nieuwe stukjes lintworm, die alle zijn uitgerust met zowel een mannelijk als een vrouwelijk voortplantingsorgaan. Zo kan de worm steeds langer worden, variërend van een millimeter tot negen meter. De grootste lintworm ooit gevonden (volgens de samensteller J. Means) was zeventig meter lang en bestond uit elfduizend stukjes, ofwel tweeëntwintigduizend plassers (m/v).

Slangen doen het lang

Wisten jullie bijvoorbeeld ook dat het landdier met het grootste geslachtsdeel (absoluut gezien) de Afrikaanse olifant is? Zijn penis varieert tussen de 1.50 tot 1.80 meter lang (met mijn 1.84 meter vind ik het een geruststellend idee dat ik iets langer ben dan de langste olifantenlul). Walvissen zijn de ‘winnaars’ onder de mannetjesdieren: hun penissen zijn om en nabij de drie meter, met een diameter van dertig centimeter. Ter vergelijking: een beetje mensenpiemel haalt gemiddeld toch nog een diameter van zo’n 3,2 centimeter. Wisten jullie (ik ga als een echte autist nog even verder) dat sex bij muskieten slechts twee seconden duurt, maar dat slangen wereldrecordhouders lang neuken zijn? Dat heeft ermee te maken dat mannetjesslangen pikken met weerhaken hebben, waardoor ze zeer moeilijk kunnen ontsnappen uit hun gevangenisje van gelaagd epitheel. Gemiddeld duurt een avondje geslachtelijke feestvieren voor slangen zes tot twaalf uur, maar er is een paar ratelslangen bekend dat bijna drieëntwintig uur in voortplantingsverstrengeling bleef (de viezeriken).

Ik sla helaas even de langste vagina, de langste spermatozoïde, de grootste hoeveelheid sperma, de langst stijve stijve, de jongste weduwe, het meest effectieve condoom, het langste condoom, het oudste condoom, de oudste kuisheidsgordel, de oudste zwangerschapstest, de grootste melkproducente, de jongste grootvader, de jongste grootmoeder, de oudste vader, de oudste moeder, de jongste moeder, de jongste vader, de oudste erotische film, de oudste borstimplantatie, de eerste vibrator, de grootste dildo en nog tientallen O.A.W.V.G.P.M. over, om nog even stil te staan bij het onderwerp van vorige maand: orgasmen.

Wisten jullie bijvoorbeeld dat het gemiddelde mannelijke orgasme 3 tot 8 seconden duurt, hoewel het volgens J. Means met een beetje oefenen en adem inhouden tot 10 seconden op te rekken is. Is jullie ook bekend dat een Amerikaanse onderzoeker eens 751 vrijwilligers in een afgesloten ruimte heeft laten masturberen, terwijl ze van boven tot onder vastgeketend zaten aan draadjes, elektroden en impulsmeters? Van deze proefkonijnen was er één vrouw bij die in precies één uur 143 orgasmen kreeg. De hoogste score van een mannelijke proefpersoon was een zielige 16 keer per uur (waarbij ik overigens aanteken dat mijn all-time high daar ver onder ligt, per etmaal).

De serie-ontmaagder

Wisten jullie verder dat de achttiende-eeuwse koning Fatafehi Paulah van het koninkrijk Tu’i Tonga maar liefst 37.800 jonge meisjes heeft ontmaagd en dat hij daarmee wereldrecordhouder bij de mannen is? Helaas voor hem wordt Fatafehi totaal weggespeeld door zijn vrouwelijke concurrente Julia de Oudere (39 v. C. tot 14 n. C.), die zich zo ongeremd gedroeg dat ze werd verbannen naar een eenzaam eiland. Tot die tijd heeft de dochter van keizer Augustus niet stil gelegen: rond de 80.000 mannen heeft ze in haar schoot mogen ontvangen. Dit getal is al eeuwenlang het wereldrecord. Alleen deze eeuw heeft Brigitte Bardot een aanvalletje gedaan, maar bij haar bleef de teller steken op een bijna te verwaarlozen 4980 mannen.

Tot zover de lezerspost. Voor andere O.A.W.V.G.P.M. hou ik me gaarne aanbevolen.