Onderzoekjes

Kijk Magazine 2010, nummer 11

Toevallig stuitte ik in twee verschillende tijdschriften op een onderzoek over en voor vrouwen. Het ene was een zelftest (waar ik erg van hou), de ander een wetenschappelijk enquête (waar ik erg van hou). De zelftest was de Viva Vriendschaptest. Ik besloot die eens in te vullen voor mijn beste vriend en mij.

‘Je hebt met veel moeite één kaart bemachtigd voor een exclusief oud & nieuwfeest. Net voordat je wilt vertrekken belt je beste vriendin op en vertelt huilend dat ze zo eenzaam is… Wat doe je?’ Niet naar het feest gaan, eerlijk vertellen dat je liever naar dat feest gaat, of een smoes bedenken en dan toch naar het feest gaan. Allemachtig, een smoes bedenken op oudejaarsavond, je moet er maar opkomen. Ik wist het antwoord niet.

‘Iedereen in je vriendenclub heeft het over die hilarische zelfgemaakte nieuwjaarskaart van jouw beste vriendin. Maar jij hebt hem niet gekregen. Wat doe je?’ Wat doe je? In wat voor wereld léven die vrouwen? De dag dat mijn vrienden leuke gevingerverfde kaarten rondsturen, moeten we bedenken hoe en of het wel verder moet.

De uitslag van de test was overigens goed nieuws. Tot 25 punten zou mijn beste vriend een nonchalante vriendin zijn geweest, tot 45 punten een beste vriendin en alle punten daarboven een vriendin voor het leven. Hij scoorde 43 punten. Bijna vriendinnen voor het leven, zijn we.

Over naar de enquête, in het Amerikaanse tijdschrift Esquire: The Survey Of The American Woman. Een onderzoek onder bijna tienduizend vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 27,6 jaar. Wow, wat een mooie statistische inkijk in het leven van de gemiddelde, moderne westerse vrouw. 31 procent van de vrouwen heeft plastische chirurgie gehad. 61 procent gelooft in een God, hoewel 55 procent nooit bidt. 42 procent van de Amerikaanse vrouwen is weleens in een stripclub geweest. Het homohuwelijk wordt door 89 procent toegejuicht. 84 procent van de vrouwen denkt te kunnen inparkeren. Volgens de vrouwen is Johnny Depp de knapste man van Amerika, met een score van 29 procent. George Clooney volgt hem op de voet met 28 procent. Barack Obama komt slechts uit op 3 procent. Christina Hendricks, die rondborstige vrouw uit de serie Mad Men, wordt gezien als de knapste vrouw.

Veel vragen gingen over seks. 49 procent van de vrouwen denkt dat ze weleens zijn bedrogen door hun man of vriend. Iets meer dan een derde van de vrouwen doet het meestal safe, maar niet altijd. 7 procent gebruikt nooit een condoom. Een derde van de vrouwen (30 procent) vindt orale seks zeer aangenaam. 46 procent vindt het prettig omdat ‘hij het prettig vindt’. 19 procent doet het wel, maar vindt het eigenlijk ‘door de zure banaan bijten’ en 5 procent weigert pertinent te pijpen. Omgekeerd liggen de cijfers anders. 10 procent van de vrouwen wil pertinent niet worden gelikt, 44 procent slechts af en toe, 35 procent vindt dat het hoort bij het voorspel en 10 procent wordt liever gebeft dan genomen. Zo horen we nog eens wat. 34 procent van de vrouwen wil meer seks dan hun man, 41 procent masturbeert 1 tot 2 keer per week (14 procent elke dag) en 79 procent is tevreden met hun borsten.

Tot slot: wat zien vrouwen het eerst aan een man? Een eye-opener: z’n ogen (49 procent). Zijn schoenen komen met 2 procent op de laatste plaats (‘his girlfriend‘ zat daar met 4 procent nog net boven). Onschuldig tijdverdrijf, deze tijdschriftonderzoekjes, en je steekt er ook heus nog wat van op!