Het eerste kookschrift van Librije’s Atelier
20 gerechten met stap-voor-stap dvd
wijnadviezen
45 basisrecepten
In Ongehutste pot staan 20 recepten uit Librije’s Atelier. Het zijn aangepaste Librije-recepten om thuis te maken, altijd met een bijzondere draai. Denk aan de paling met zuurkoolbouillon of aan de crème brûlée van steranijs met een shake van rum en dragon. Uiteraard zijn ze van een wijnadvies voorzien. Er is ruimte voor eigen notities.
Behalve deze tot in detail uitgewerkte recepten zijn er ook 45 basisrecepten opgenomen. Makkelijk te bereiden zoals bijvoorbeeld de smeuïge mayonaise en de pittige tomatensaus.
Verrassende recepten die u met plezier op tafel zet!
Initiatief van Librije’s Uitgeverij
Vrijwel dagelijks wordt ons de vraag gesteld of mensen een kijkje mogen nemen in de keuken van De Librije. Een groot aantal thuiskoks is erg nieuwsgierig naar wat er bij ons in de keuken allemaal gebeurt, terwijl de professionals graag actief zouden willen meewerken. Daarnaast zijn zowel de thuiskoks als de professionals zeer geïnteresseerd in onze unieke wijn- en spijscombinaties.
Door al deze verzoeken stond het tijdens de verbouwing van Librije’s Hotel als een paal boven water dat er een kookschool zou komen. En die kwam er: Librije’s Atelier! Een perfecte ruimte om te kokkerellen met vrienden, familie of collega’s met daarnaast een groot aanbod aan zeer gevarieerde cursussen.
Dit kijkje in de keuken bleek een groot succes. Tijd dus voor een boekje dat een goede indruk geeft van wat u – met een beetje hulp van ons – zélf in de keuken allemaal kunt bereiken, waarbij we de combinatie van wijn en spijs niet uit het oog verliezen.
Jonnie en Tbérèse Boer
Fotografie: Jan Bartelsman
Uitgave: De Librije
Coördinatie algemeen: Jan Bartelsman
Redactiesecretariaat: Violeta Soto Bustos
Redactie: Hen van Beek, Nicolette van de Poll
Eindredactie: Justine Paauw
Eindredactie receptuur: Yuduinda van den Broek
Technische redactie: Carla Breve
Videografie: Jan Bartelsman, Evert Bloemers
Montage en interactief ontwerp: Django Agterberg, Evert Bloemers
Aanpassing receptuur: Jenneke Boer, Femke Meijer
Wijnadviezen: Therese Boer, Wouter Denessen
Ontwerp: Karin Klinkenberg, Klinkenberg SO
DTP/Layout: Peter Koomen, Studio Peet, Fabio van Velzen, Fotostudio Jan Bartelsman BV
Druk- en bindwerk: Belvedere Print & Packaging BV, Andre Kloppenberg, www.theartofmakingbooks.nl
ISBN: 9789085162384
NUR: 440
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: juni 2012
Druk: 1e druk
Afmetingen: 15,1 x 13,7 x 1,6 cm
Aantal pagina’s: 152 pagina’s
ISBN13: 9789085162384
Uitgever: B for books BV
Gewicht: 319 g (inclusief DVD)
Pagina Giphart: 64, 65
Wat staat er: ‘Koken is als het leven zelf: moeilijk, verrassend en opwindend.’ (citaat van Giphart)
Inhoud: