Pad Thai (Thais noedelgerecht)

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

We hadden nog nooit van Pad Thai gehoord, laat staan het gerecht gegeten, toen Marcus Huibers in de Volkskrant schreef dat dit Thaise gerecht ‘het Nederlandse frietje-met maar dan veel lekkerder’ was. Diezelfde avond, om precies te zijn 9 februari 2012 om tien over zeven, stond het miegerecht bij ons op tafel – en dat doet het met enige regelmaat nog steeds, zij het met hier en daar een persoonlijke aanpassing.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 500 g mie naar keuze
  • 4 el plantaardige olie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g kipfilet, in reepjes gesneden
  • 2 eieren
  • 150 g witte kool, fijngesneden
  • 150 g taugé
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 100 g pinda’s, gehakt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 5 el chilisaus
  • 4 el verse koriander, gehakt
  • 2 limoenen, in partjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet weg. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook lichtbruin. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak deze al roerende net gaar in ongeveer 2 minuten. Breek de eieren in de pan bij de kip, even goed doorklutsen zodat de eieren garen en schep het mengsel uit de pan.

Verhit in dezelfde wok de overige 2 eetlepels olie en voeg de witte kool, de helft van de taugé, de helft van de bosuitjes, de rode peper, de helft van de pinda’s, basterdsuiker, sojasaus, vissaus en chilisaus toe en verwarm dit alles een kleine minuut. Voeg de mie toe, schep alles goed elkaar en als laatste mag het kip-eimengsel er weer bij. Meng het geheel goed door elkaar en laat het gerecht goed warm worden. Schep de mie op de borden en garneer met de rest van de taugé, bosuitjes, pinda’s, de verse koriander en een partje limoen.