Recept voor een chocopenis

AD Magazine, 14 april 2017

Om deze foto’s te kunnen gebruiken, neem contact op met Shody Careman & @careman_fotografie

De redactie vroeg of ik in mijn bijdrage van vandaag iets zou willen doen aan Pasen en chocola. Nu heb ik weinig met Jezus, maar wel veel met chocola. Er zijn wetenschappers die zeggen dat ons Paasfeest niet alleen met de wederopstanding van Christus heeft te maken, maar een mengeling is van de aloude Pesach uit de Joodse traditie en inheemse lenterituelen. Zo zouden sommigen van onze gebruiken – de paashaas bijvoorbeeld – zijn gebaseerd op de Germaanse vruchtbaarheidsgodin Eastra, die zich als haas zou voordoen. Met Pasen vieren we het nieuwe leven, de onstuimigheid van al wat groeit en bloeit.

En daar eten we dus bakken met eieren en chocola bij. Nu heb ik over vruchtbaarheid, wederopstanding en chocola een mooi verhaal. Ik heb het eerder opgetekend uit de mond van wie het verhaal komt: de Haagse dichter Bart Chabot. Jaren geleden waren Bart en ik op een literaire theatertournee met wijlen Martin Bril. Het was in de tijd dat Chabot in het vrouwenblad Linda! mooie verhandelingen schreef over wat hij zelf noemde ‘stimulerend speelgoed voor volwassenen’.

Zonder te veroordelen en met het oog van een dichter schreef Chabot prachtige stukken over trileieren, buttpluggen en cockringen. Het probleem was alleen: Bart was niet zo’n held in het aanschaffen van deze speeltjes, want hij durfde in zijn eentje de daarin gespecialiseerde detailhandel niet in. Martin Bril had daar veel minder moeite mee en zo belanden wij voorafgaand aan een voorstelling in Almere eens in een gigantisch tuincentrum voor de erotische doe-het-zelver. Er lagen vele geweldige voorwerpen, waaronder een enorm pakket genaamd ‘Clone Your Willy’. Voor ruim vijftig euro kon je zelf een chocolade afdruk van je eigen penis maken. Bart Chabot was verrukt en schafte het bouwpakket direct aan.

‘Handig voor het paasfeest, Ronald!’ riep hij.

Een week later had hij het ding uitgeprobeerd. Dat viel hem uiteindelijk toch lastiger dan gedacht. Het pakket bestond uit  gips, een koker en chocoladekorrels.

‘Je moet bedenken dat gips de neiging heeft om naar beneden te lopen,’ vertelde Bart hoofdschuddend. ‘Dus je moet erboven gaan hangen om je eigen paashaas verticaal in die met gips gevulde koker te steken. En dan maar hopen dat je hard blijft, terwijl het gips opstijft, en jij ondertussen in een pannetje chocola staat te smelten…’

Pas na drie pogingen was het hem gelukt, maar toen had hij ook wat. Voor de echte die-hards heb ik vandaag een – veel goedkoper – recept voor een chocopenis.

Recept voor een chocopenis

Benodigdheden:

  • 1 postkoker van 20 centimeter (of groter)
  • 1 zak gietgips
  • 400 gram chocola (smaak naar eigen voorkeur)

Open de postkoker aan een kant en bereid het gietgips volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet het gips in de koker, tot drie centimeter onder de rand. Zorg dat u (of uw man) op volle oorlogssterkte raakt. Houd de koker rechtop en steek het opgerichte geslachtsdeel verticaal in het gips. Probeer zo min mogelijk spankracht te verliezen, tot het gips is opgestijfd. Smelt ondertussen de chocola op een zacht vuurtje en houd dit smeuïg met een bij voorkeur houten pollepel. Verwijder het geslachtsdeel uit de hard geworden gips. Giet de gesmolten chocola in de penisvormige holte en zet de koker twee uur in de koelkast. Nu komt het lastige werk: de chocolade paaspenis zal niet direct uit de koker komen. Knip het karton los en tik voorzichtig het gips los. Verwijder eventuele kleine resten met een kwastje en serveer uw chocolade paaspenis trots op een schaal.