Restaurant Arles

Uit: TopSpots De Veertig euro club [Jan Bartelsman, november 2019]

Restaurant Arles, een van de culinaire hotspots van de Amsterdamse wijk De Pijp, is vernoemd naar de geboorteplaats van chef en muzikant Numa Muller, die een paar jaar geleden de Nederlandse gastronomie bestormde. De inrichting van het restaurant is een warm huwelijk van moderne Parijse en Amsterdamse invloeden: het is er gezellig en stijlvol. Voorin het restaurant is een mooie wand met foto’s en schilderijen die op Arles zijn gebaseerd en achterin heeft de zaak een fraaie binnenplaats met tuin.

De bediening is uitermate vriendelijk en de geschonken wijnen spreken zeer tot de verbeelding, maar de belangrijkste troef van Arles is wat er op de borden ligt. De stijl van koken van de witte brigade van Arles wordt omschreven als nouveau bistro: de Franse keuken in nieuwe jas, gecombineerd met, zoals de site van Arles zelf zegt, een vleugje je ne sais quoi.

Dat is mooi gezegd, maar daarmee doet het de keuken toch tekort, want de gerechten zijn niet alleen overweldigend van smaak, maar ook echt vooruitstrevend en bijzonder.

Zo kregen we een werkelijk spectaculaire brioche met meegebakken bloemkool, belegd met zeekraal en gepofte rijst, een schotel die we ons over vijf jaar zeker nog zullen herinneren. Ook het signature dessert van riz au lait met gekarameliseerde noten zorgde voor een overkoepelende emotie genaamd ’terugverlangen’. Of in het Fans: d├ęsir de retour.

Info

Openingstijden: Ma t/m zo vanaf 18.00 uur

Keuken(s): Frans

Chef: Numa Muller

Bijzonderheden: Michelin Bib Gourmand, Gault Millau 14.5/20.

Contact:

Govert Flinckstraat 251

1073 BX Amsterdam

T: +31 20 679 8240

E: info@arles-amsterdam.nl

W: www.arles-amsterdam.nl