Shoarmasaus

Kijk Magazine 2011, nummer 13

Op de middelbare school had ik een klasgenoot die beweerde dat hij zichzelf oraal kon bevredigen. Hij heeft zijn claim nooit gestaafd met een praktijkvoorbeeld, maar hij bleef volhouden dat hij zijn lichaam in een hoek dusdanig omhoog kon vouwen dat hij bij zijn eigen schaamstreek kon. Ach ja, good for him. Eerlijk gezegd heb ik over de wereld van de zelfpijp nooit veel nagedacht, maar volgens mij vergt het zoveel geconcentreerde mondpeniscoördinatie dat het nooit aangenaam kan zijn.

Vorige week stuitte ik echter op een stel bijzondere hi√ęrogliefen. Een van de afgebeelde figuren balanceerde staand op zijn schouders met zijn benen in de lucht. Zijn immense geslachtsdeel bungelde daarbij vrolijk in zijn mond. Een overduidelijk voorbeeld van wat in de wetenschap autofellatio wordt genoemd. Volgens oudheidkundigen was deze vorm van masturbatie een belangrijk onderdeel van de Egyptische godsdienst. Tijdens religieuze rituelen moesten sommige mannen zichzelf proberen af te zuigen, om na hun orgasme het zaad op de grond te spugen. Volgens historici zouden de Egyptische goden zelf ook regelmatig hun eigen geslachtsdeel even langs hun lippen donderjagen. Over de Egyptische God Osiris – naamgever van menige shoarmatent – werd geschreven dat hij zichzelf pijpte om zijn sperma te kunnen doorslikken en hiermee te voorkomen dat de sterren van de hemel zouden vallen. Denk hier maar eens aan als je naar de sterrenhemel kijkt. Of knoflooksaus bij je shoarma eet.

Autofellatio is niet voor iedereen weggelegd. Seksuologen schatten dat slechts 3 procent van de mannen ertoe in staat is en 1procent het daadwerkelijk doet. Dat betekent dat van de 6 miljoen volwassen Nederlandse mannen 60.000 weleens vooroverbuigen om zichzelf te verwennen (dat komt neer op een stad ter grootte van Vlissingen of Roermond). Van twee beroemdheden is bekend dat zij zichzelf kunnen of konden pijpen. De ‘King of Porn‘, een onappetijtelijk heerschap genaamd Ron Jeremy, liet in zijn vroegere pornofilms zien dan hij er meester in was (inmiddels oogt hij als een dikbuikige gorilla en zal hij het onmogelijk meer kunnen). En van popicoon Marilyn Manson wordt beweerd dat hij een rib uit zijn lichaam heeft laten verwijderen om makkelijker met zijn mond bij zijn geslachtsdeel te kunnen. Inderdaad: een typisch gevalletje van ‘good for him’.