Boek met uittreksel van het boek Ik Ook Van Jou van Ronald Giphart. Geschreven door Fia Fischmann-Wiltschut. In het boek bevinden zich ook uittreksels van Hella Haasse – Oeroeg, Rascha Peper - Rico’s Vleugels en Connie Palmen - De Vriendschap

Vriendschap

By hans, 28 mei 2014

Vriendschap in de literatuur is het thema van het tweede deel van de Kwartet-reeks. In dit deel worden vier literaire werken thematisch besproken. De behandelde boeken worden veel gelezen in de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs, door studenten (pabo en Nederlands) en door deelnemers van leeskringen. Op overzichtelijke wijze worden de boeken:

  • VRIENDSCHAP van Connie Palmen
  • OEROEG van Hella Haasse
  • IK OOK VAN JOU van Ronald Giphart en
  • RICO’S VLEUGELS van Rascha Peper geanalyseerd en samengevat.

In een aantal korte hoofdstukjes worden auteur, inhoud, titel en verhaaltechniek behandeld, waarna steeds een interpretatie volgt. Het boek is een zinvol hulpmiddel bij literatuuronderwijs.

Fia Fischmann-Wiltschult (1943) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Zij woont in Eindhoven en doceerde daar moderne Nederlandse letterkunde aan een M.O.- opleiding.

Eerder verscheen in deze Kwartet-reeks: Kind in de 2de wereldoorlog met samenvattingen van KINDERJAREN van Jona Oberski, DRENKELING van G.L. Durlacher, HET ACHTERHUIS van Anne Frank en TRALIEVADER van Carl Friedman, eveneens samengesteld door Fia Fischmann-Wiltschut.

Titel: Vriendschap

Sub Titel: 4 Thematische Uittreksels

Schrijver: Fia Fischmann-Wiltschut

ISBN: 9070282267

Jaar: 1996

Uitgever: Uitgeverij Ellessy

Redactie: Larry Iburg en Jacoline van Weelden

Vormgeving: Jacoline van Weelden

Omslagontwerp: Marie-Louise Perenboom-Hooymans

Druk: Rikken Print, Gendt

Type: Hardcover

Afmetingen: 21 x 15 x 0,9 cm

Gewicht: 122,00 gram

Pagina’s: 75

Inhoud:

  • Hella Haasse – Oeroeg
  • Ronald Giphart – Ik ook van jou
  • Rascha Peper – Rico’s Vleugels
  • Connie Palmen – De Vriendschap