De wereld thuis

By hans, 15 november 2019

Geschreven samen met Mascha Lammes

De wereld thuis brochure

Eten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In De wereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe gerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerd en beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten.

Een herinnering aan een verjaardagsdiner in Frankrijk, de lekkerste sperzieboontjes van Tel Aviv, een ontmoeting met de beste chef ter wereld en heerlijke gravad lax in een Nederlandse pub in Stockholm.

Bijzondere ontmoetingen en ervaringen, zowel in hun eigen stad als verder weg, leidden tot eigenzinnige gerechten. Of het nu Zweedse gehaktballetjes zijn, pekingeend, fluweelzachte mosselsoep of Thaise massaman.

De wereld thuis is een boek vol heerlijke verhalen van Ronald en met de lekkerste recepten van Mascha. Want wanneer je eenmaal bij hen bent aangeschoven wil je natuurlijk ook in je eigen keuken aan de slag!

‘De wereld wordt steeds kleiner. Zonder veel moeite krijgen de smaken van over de hele wereld een plek op je eigen keukentafel. Wat ver en vreemd leek, komt zo dichtbij.’

  • 70 VERRASSENDE RECEPTEN uit alle windstreken
  • Met TIPS VOOR DE LEKKERSTE INGREDIËNTEN uit de toko, mediterrane supermarkten, buitenlandse winkels én de gewone super OM DE HOEK
  • PERSOONLIJKE VERHALEN van Ronald Giphart en Mascha Lammes
  • Ingedeeld in 5 INSPIRERENDE HOOFDSTUKKEN: ontmoeten, ontdekken, onthouden, ontsnappen en ontzettend lekker!

Pagina’s: 224

Uitvoering: gebonden

NUR: 440

UitgeverThomas Rap

ISBN: 9789400405806

Fotografie: Saskia Lelieveld

Omslagontwerp: Jelle F. Post

Styling: Alexandra Hereijgers

Projectbegeleiding & Illustraties: Suzan Schapendonk

Druk: DZS Grafik, Ljubljana

Met dank aan:

  • de Utrechtse winkels waar we welkom waren voor de fotografie: ZININ, Peek &Van Beurden, Target Mart en Amazing Oriental
  • en de chefs: Jan Bijkerk, Hairy Bikers, Jonnie Boer, Erik van den Eijnde, Rik de Jonge, Jigal Krant, Rieke Lammes, Hafida Moustadraf, Jon Sistermans, Rick Stein, Alex Zeelenberg

Inhoud:

WOORD VOORAF

HOOFDSTUK 1 – ONTDEKKEN – TOKO’S, SUPERMARKTEN & MARKTEN

  • Ontdekken
  • De hemel genaamd San Sebastián
  • Pintxos de jamón y all-i-oli
  • Rik en de sperziebonen
  • Sperziebonen (v)
  • Pitabroodjes (v)
  • Labneh (v)
  • Pulled chicken
  • Ramen met gemarineerde zalm
  • Bibimbap
  • Kirnchi (v)
  • Het geluk van China
  • Geroosterde pekingeend met pannenkoekjes en hoisinsaus
  • Bahn mi
  • Eetbaar erfgoed
  • Dolma’s (v)
  • Lahmacun – Turkse pizza
  • Baklava
  • Far Breton

HOOFDSTUK 2 – ONTMOETEN – KEUKENTAFEL & ONDERWEG

  • Lekkerbekken, koks en wino’s
  • Tonijnpizza
  • Tom kha kung
  • Zeg, kennen jullie massaman?
  • Massaman
  • De meest invloedrijke kok ter wereld
  • Ceviche van forel met avocadocrème
  • Goi xoai tom
  • Jan Bijkerk
  • Jan maiskoekjes (v)
  • Jans loempia’s
  • Sajoer (v)
  • Carne quisada
  • Domweg gelukkig op Keflavikurflugvollur
  • Gravad lax
  • Bietjes met mierikswortel (v)
  • Marokkaanse harira
  • Po’h boy
  • Mijn vaders claim to fame
  • Komkommer-panoa cotta

HOOFDSTUK 3 – ONTHOUDEN – HERINNERINGEN & AVONTUREN

  • Onthouden
  • De onduidelijke herkomst van een wereldsoep
  • Billi-bi-mosselsoep
  • Gegrilde courgettes met citroenrasp (v)
  • Popcornfalafel (v)
  • Zacusca (v)
  • Ons Stockholmse stamcafé
  • Kottbullar
  • Pyttipana
  • Mijn eerste curry
  • Butter chicken curry
  • Pork and egg pie
  • Pierogi (v)
  • Oeufs en cocotte (v)
  • Salade met gerookte eendenborst
  • Broodje bal
  • An einem schwierigen Rezept zu scheitern
  • Hash browns mit Mangosalsa
  • Pretzels (v)
  • Wurstsalat
  • Wiener schnitzel
  • Eieren voor onze schoonzoon
  • Kai loug kheuh
  • Laksa met kip
  • Gazpacho (v)
  • Patatas bravas (v)
  • Kanelbullar

HOOFDSTUK 4 – ONTSNAPPEN – ROAD TRIPS & HOME AWAY FROM HOME

  • Ontsnappen
  • Make food, not war
  • Idjeh (v)
  • Rick Steins souvlaki
  • Veertig tenen
  • Kip met 40 knoflooktenen
  • Marokkaanse wortelsalade (v)
  • Waar tijd en eeuwigheid elkaar ontmoeten
  • Caponata (v)
  • Aubergine met ansjovis en kappertjes
  • Egyptisch-Vlaamse eieren
  • Huevos a la flamenga
  • Kip zonder kluiven
  • Pom met kip
  • Gegrilde garnalen met basilicum-limoendressing
  • Choo chee
  • Beef tataki
  • Juicy Lucy
  • American pancakes
  • Rocky Road
  • Baba au rhum
  • Churros

HOOFDSTUK 5 – ONTZETTEND LEKKER – ONZE TOPGERECHTEN

  • Ontzettend lekker
  • Reubensandwich
  • Okonomiyaki
  • Saganaki (v)
  • Moules au roquefort
  • Banana coconut foster

ONTZETTEND LEKKERE INGREDIENTEN

REGISTER