Butter chicken curry

Meng in een ruime kom de stukjes kip met de gember, de knoflook, de kerrie en de chilipoeder en laat minimaal 1 uur marineren.

Verhit de olie in een braadpan, en bak de kip 10 minuten aan en schep uit de pan.

Smelt in dezelfde pan de boter en fruit de uien ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaten, de azijn, de garam masala, de gemberpoeder, de paprikapoeder, de bruine suiker en de sambal toe. Roer even goed door en schenk de kippenbouillon erbij.

Doe de kip weer terug in de pan en laat, met deksel erop, op laag vuur 20 minuten pruttelen. Voeg als laatste de crème fraîche, fenegriek en de cashewnoten toe. Breng op smaak met zout.

Garneer met wat peterselie. Serveer er rijst en/of naanbrood bij.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kippendijen, in stukken gesneden
  • Stukje gember van 5 cm, geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel chilipoeder (Pas op! Niet te veel; wordt snel te scherp)
  • Plantaardige olie
  • 80 gram boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • Blik gepelde tomaten (400 gram)
  • Scheutje azijn
  • 1 eetlepel gram masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 100 ml kippenbouillon (Red.: ik doe alleen de bouillonblokjes)
  • 60 gram crème fraîche
  • Zout (Red.: vind ik niet nodig)
  • 50 gram gezouten cashewnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel fenegriekpoeder (Red.: kan ook zonder)
  • Handje peterselie, fijngehakt
  • Naanbrood en/of rijst

Dit recept (en vele anderen) komt uit het kookboek De wereld thuis