Kerrie-ketjapvis

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Na peper en zout staat kerrie op de derde plek van onze favoriete smaakmakers. We kopen het in grootverpakking (kerrie madras) bij de toko en gebruiken het niet alleen in oosterse gerechten. Bij ons gaat het ook door ragouts, dressings, roereieren en gevulde eitjes, hartig pannenkoekbeslag, mosselsauzen én dus over deze kabeljauw.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 30 minuten (waarvan 20 minuten marineren)

INGREDIËNTEN

  • 600 gram (diepvries) kabeljauwfilet (of pangasius, tilapia, et cetera)
  • 4 el zoete sojasaus
  • 1 el kerrie
  • 4 el bloem
  • 4 el plantaardige olie

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de visfilets over de lengte door. Meng in een kom de vis met de sojasaus en kerrie. Laat minimaal 20 minuten marineren in de koelkast. Haal de filets door de bloem, schud het teveel aan bloem eraf. Verhit de olie in een pan en bak hierin de vis krokant, 2 minuten aan elke kant. De vis is lekker met rijst of noedels, maar ook met een frisse stamppot.