Wentelteefjes van suikerbrood

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Dit gerecht je, het lievelingstoetje van onze jongste zoon, is vast onderdeel van de door hem samengestelde verjaardagsmaaltijd. Wat hem niet boeit, maar ons wel, is dat het woord ‘wentelteef’ al wordt vermeld in 1613, in het boek Tafereel van Sinne-Mal van ene A. van de Venne: ‘Ey, waer ick t’huys alleen, ick backte wentel-teven van Suykertwitte broot, en buttersmeerigh vet.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren
  • 4 el suiker
  • 150 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • 4 dikke plakken suikerbrood
  • 3 el boter
  • 4 bolletjes ijs (smaak naar keuze)
  • 12 aardbeien, in partjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE

Meng in een schaal de eieren met 2 eetlepels suiker. Voeg de melk en 1 theelepel kaneel toe en roer alles tot een egaal mengsel. Doop hier kort de plakjes suikerbrood in, smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin het suikerbrood bruin, ongeveer 4 minuten per kant. Meng ondertussen de overgebleven 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel in een diep bord. Haal hier de gebakken wentelteefjes snel doorheen, klop zo nodig het teveel aan suiker eraf.

Serveer ze met een bolletje ijs en aardbeien.