Aardbeien met meringue en slagroom

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Van dit toetje hebben we jaren genoten zonder op de hoogte te zijn van de officiële naam: Eton Mess. De combinatie van aardbeien, meringues en slagroom wordt traditioneel gegeten tijdens de jaarlijkse cricketwedstrijd tussen Eton College en Winchester College. Hoewel het gerechtje er niet per se lekkerder op wordt met deze kennis van zaken, is het toch goed om te weten.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 ml slagroom, ongeklopt
  • 2 el kristalsuiker
  • 500 g aardbeien
  • 100 g schuimpje

BEREIDINGSWIJZE

Klop de slagroom met de suiker in een ruime kom lobbig. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Voeg de aardbeien toe aan de slagroom en verbrokkel de schuimpjes eroverheen, niet al te fijn. Schep alles luchtig door elkaar, aardbeien en schuimpjes mogen geen moes worden. Schep per persoon een flinke dot in een kommetje of serveer het op één grote schaal zodat je er samen van kunt eten.