American pancakes

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: ontbijt

Land van herkomst: Verenigde Staten

Aantal personen: 4 (voor 6 a 8 stuks)

Bereidingstijd: 15 minuten

We waren voor het eerst met het gezin in New York en verbleven in een hip hotel met een rooftop-zwembad, waar Alicia Kers stemmig door de boxen klonk. Het hotel had een nachtclub die, zo wisten de kinderen te vertellen, regelmatig bezocht werd door Beyoncé. Er was een streng deurbeleid maar wij mochten als hotelgasten gewoon naar binnen, tenminste, dat stond in de hotelregels. Of dat klopte blijft een vraag, want elke avond stortten we in rond een uur of negen. De pancakes hebben we wel meegemaakt.

INGREDIËNTEN:

  • 200 ml melk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • boter
  • vers fruit
  • maple syrup

BEREIDINGSWIJZE:

Meng voor het beslag de melk, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, eieren en een snuf zout in een ruime kom door elkaar. Klop het beslag totdat er geen klontjes meer in zitten.

Smelt wat boter in een grote koekenpan en schep hier twee hoopjes beslag in. Draai de pannenkoekjes om als ze aan de randen droger worden en er gaatjes in het beslag verschijnen. Bak vervolgens de andere kant nog 1 minuut. Houd ze warm en bak de andere pannenkoekjes. Doe eventueel nog wat boter in de pan.

Verdeel de pancakes over vier borden en garneer met vers fruit en maple syrup.

Ze zijn ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs.