Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.
Naast slapen, schoolspullen kwijtraken en chipsverpakkingen onder hun bed verzamelen, hebben de oudste kinderen recentelijk een nieuw tijdverdrijf: binge-kijken naar de kookzender 24Kitchen. Dat schijnt camp te zijn onder de jeugd. Om het contact niet te verliezen kijken wij wel eens met ze mee en zo kwamen we op onderstaand voorgerecht dat is geïnspireerd op een recept van 24Kitchen-kok Danny Jansen.
Bereidingstijd: ± 40 minuten
Voor 4 personen
INGREDIËNTEN
Voor de oosterse garnalen:
Voor de avocadocrème:
Voor de limoencrème:
Voor de minifrietjes.
BEREIDINGSWIJZE
Meng in een kom de garnalen met de sojasaus, kerrie, knoflook, gembersiroop en olie en zet deze weg in koelkast.
Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees in een kom. Voeg hierbij de mayonaise, knoflook en sambal en prak met een vork (of gebruik een blender) tot een zeer fijne crème. Voeg eventueel een tI citroensap toe om verkleuring tegen te gaan. Dek de kom af en zet weg in de koelkast.
Meng voor de limoencrème het limoensap, de limoenrasp, zure room en koriander door elkaar in een kom en zet deze weg in de koelkast.
Snijd met een goede kaasschaaf dunne schijfjes van de aardappel. Snijd deze schijfjes weer in heel dunne reepjes zodat er dunne frietjes ontstaan. Verhit de olie in een pan en frituur hierin de frietjes. Blijf erbij want ze verbranden snel. Schep de frietjes eruit als ze lichtbruin en knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Zorg dat er geen aardappelrestjes in de olie achterblijven en bak hierin vervolgens de gemarineerde garnalen in ongeveer 3 minuten roze en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vul per persoon een glaasje met een laagje avocadocrème, en een laagje limoencrème, schik twee garnalen over de rand van het glas en steek als laatste wat frietjes rechtop in het glas.