Cakeje met rumsiroop
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: zoet
Land van herkomst: Frankrijk
Aantal personen: 4 (voor 8 stuks)
Bereidingstijd: 40 minuten
INGREDIËNTEN:
VOOR DE CAKEJES
VOOR DE RUMSIROOP
BENODIGDHEDEN
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng voor de cakejes met een garde de suiker met de eieren in een beslagkom. Schenk beetje bij beetje de gesmolten boter erbij. Voeg ten slotte de bloem, de bakpoeder en het zout toe en schep goed om totdat het een mooi homogeen beslag is.
Vet de bakvormpjes in en vul elk vormpje tot driekwart met het beslag.
Bak de cakejes 15 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 150° C en bak nog eens 15 minuten.
Maak ondertussen de rumsiroop. Breng in een pan de suiker en het water met de steranijsjes en de limoenzest aan de kook en schenk de rum erbij. Laat de vloeistof in 10 minuten een beetje inkoken.
Haal de cakejes voorzichtig uit hun vorm. Schenk de siroop in een bak of schaal en wentel de cakejes hier doorheen totdat ze helemaal doordrenkt zijn. Warm zijn ze het lekkerst om te eten maar afgekoeld zijn ze ook niet te versmaden! Serveer er eventueel wat ongezoete slagroom bij of een bolletje ijs naar smaak.