Pistolet je met paté, speklap en zoetzure groente
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: lunchgerecht
Land van herkomst: Vietnam
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten (plus minimaal 1 uur marineren)
INGREDIËNTEN:
VOOR DE ZOETZURE GROENTEN
100 ml wittewijnazijn
50 g suiker
snufje zout
150 g wortel, julienne gesneden
200 g daikon (alternatief witte kool), julienne gesneden
VOOR DE NUOC CHAM (DRESSING)
VOOR DE SPEKLAPJES
VOOR DE BAHN MI
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm voor de zoetzure groenten in een steelpannetje de azijn met de suiker totdat de suiker is opgelost, voeg een snufje zout toe en laat afkoelen. Doe de groenten in een kom, schenk de vloeistof erbij en roer goed om. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm voor de nuoc cham het water met de suiker totdat de suiker is opgelost en laat afkoelen. Voeg de vissaus, het citroensap, het teentje knoflook en de chilipeper toe. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Smeer de speklapjes royaal in met de char siu -saus (ongeveer de helft van het potje) en laat het vlees 30 minuten in de koelkast marineren.
Bak de speklapjes in ongeveer 10 minuten op laag vuur in wat olie gaar en knapperig. Snijd de speklapjes in vieren.
Snijd de pistoletjes open en besmeer met de paté en mayonaise. Beleg de broodjes verder met het spek, de zoetzure groenten, de koriander en de lente-uitjes. Besprenkel naar smaak met de nuoc cham.
Hier het recept van Ronald Giphart en Mascha Lammes uit De wereld thuis: