Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: voorgerecht
Land van herkomst: Japan
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deze tataki is wel van constante kwaliteit.
INGREDIËNTEN:
VOOR DE UIENDRESSING
VOOR DE TATAKIDRESSING
VOOR DE GARNERING
BENODIGDHEDEN
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm een laagje olie in een pan en bak hierin met beleid de knoflookplakjes krokant en goudbruin. Als je dit te snel doet, verbrandt de knoflook en wordt die bitter en oneetbaar!
Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie en laat afkoelen.
Wrijf de ossenhaas in met een deel van de olie en peper en zout.
Meng voor de uiendressing de sjalotjes, de sesamolie, het limoensap, de rijstazijn, de sojasaus, de gember en de knoflook en zet even in de koelkast.
Meng voor de tatakidressing de sojasaus met de rijstazijn en zet weg.
Verwarm een grillpan en laat deze goed heet worden, bak de ossenhaas rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Haal hem uit de pan en laat tot lauw afkoelen. Snijd de ossenhaas met een vlijmscherp mes in mooie dunne plakjes en verdeel deze over vier borden.
Schenk de beide dressings eroverheen en garneer met de knoflookchips, de lente-uitjes en de gefruite uitjes.