Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Land van herkomst: Korea
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
INGREDIËNTEN:
VOOR HET GEHAKT
VOOR DE SAUS
VOOR DE RIJST EN GROENTEN
BEREIDINGSWIJZE:
Meng in een kom het gehakt met de sojasaus, de sesamolie, de bruine suiker en de knoflook en laat even op smaak komen.
Meng voor de saus in een kom de gochujang, de knoflook, de sesamolie, de bruine suiker, de azijn en het water en zet weg.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan in ongeveer 8 minuten knapperig, schep uit de pan en houd warm.
Verwarm in dezelfde koekenpan een scheutje sesamolie, voeg de courgette en wat knoflook toe en bak de groente ongeveer 3 minuten, de courgette moet nog een bite hebben. Schep de courgette uit de pan en houd warm.
Doe in dezelfde pan weer een beetje sesamolie en wat knoflook en bak vervolgens op dezelfde wijze, apart van elkaar, de taugé, de paddenstoelen, de waterkers en de wortel.
Houd de groenten warm.
Bak de vier eieren met hele dooier in de koekenpan in wat olie.
Schep in vier ruime kommen of diepe borden wat rijst en leg hier het gebakken ei op. Rangschik vervolgens de verschillende groenten, het gehakt en de kimchi eromheen. Schep over elk bord wat saus. Eindig met wat sesamzaadjes en een draai van de pepermolen.