Boterham met gebakken ei, avocado en tomaat

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Dit lunchgerecht aten we bij onze vriendin Laura. In eerste instantie leek ons de combinatie van gebakken ei met avocado wat vreemd, maar het was een gouden greep. Sindsdien maken wij het broodje regelmatig zelf. Dezelfde vriendin probeert ons ook nog aan een ovengerecht te krijgen van een halve avocado met in de pitholte een gestold ei. Daar wachten we nog even mee.

Bereidingstijd: ± 10 minuten

(voor 1 persoon)

INGREDIËNTEN

  • 1 halve avocado, ontpit
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 boterhammen
  • 1 el boter
  • 1 ei
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Schil de avocadohelft en snijd deze in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes.

Rooster de boterhammen indien gewenst en beleg ze met de avocado en de tomaat. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin het ei. Leg het gebakken ei op de boterhammen en bestrooi naar smaak met peper en zout.