Broodje worst met-alles-erop-en-eraan

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Naast bunkeren, schransen, peuzelen en verorberen mogen wij ook graag naar voedsel kijken. Kookprogramma’s en foodblogs op internet zijn favoriet, bijvoorbeeld een site als Foodporn. Bij de laatste vult ons scherm zich regelmatig met glimmende lagen druipende chocolade, glinsterende klodders mayonaise, glanzende worstjes onder sijpelende gesmolten kaas. Dit broodje worst zou er zó tussen passen.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

Voor de uiensaus:

  • 1 tl plantaardige olie
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 3 el ketchup
  • 1 el bruine suiker
  • snufje cayennepeper
  • ½ tl tabasco
  • 100 ml water
  • 4 worsten naar keuze, uit blik
  • 4 broodjes
  • 4 plakken cheddar
  • ongeveer 15 Amsterdamse uitjes (of zilveruitjes), fijngesneden
  • 6 kleine augurkjes, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de uiensaus. Verhit de olie in een pan en fruit hierin onder regelmatig roeren de uien in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Voeg vervolgens de ketchup, bruine suiker, cayennepeper en tabasco toe en roer goed door. Nu kan het water erbij. Laat het geheel 10 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen.

Bereid ondertussen de worsten volgens de gebruiksaanwijzing.

Verwarm de grill voor. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje een worst, schep daarover een flinke lepel uiensaus en leg als laatste een plak cheddar erover. Schik de broodjes naast elkaar met de vulling naar boven in een ovenschaal en zet deze onder de grill totdat de cheddar is gesmolten. Als laatste schep je er wat fijngesneden uitjes en augurk over.