Stoofvlees
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: hoofdgerecht
Land van herkomst: Mexico
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten (plus 2 uur stoven)
INGREDIËNTEN:
BEREIDINGSWIJZE:
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 7 minuten bruin. Haal uit de pan.
Doe in dezelfde pan de chili peper, de knoflook, de ui, de paprika, de kruidnagelpoeder, de oregano, de komijnpoeder, de paprikapoeder en de laurierblaadjes en bak 2 minuten aan. Voeg het vlees toe, roer even goed om en schenk de bouillon erbij. Laat het vlees met deksel op de pan minimaal 2 uur pruttelen of totdat het heel zacht is en uit elkaar valt. Laat het vocht een beetje inkoken.
Maak ondertussen de tomatensalsa door in een kom de tomaten met de ui, de jalapeno, het limoensap, de koriander en wat zeezout te mengen.
Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer het stoofvlees met de tomatensalsa en de tortilla’s.