Carne quisada

Stoofvlees

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: hoofdgerecht

Land van herkomst: Mexico

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten (plus 2 uur stoven)

Rick Stein is een Britse kok die regelmatig op de BBC te zien is als hij de wereld rondtrekt op zoek naar lekkere gerechten en mooie verhalen. Nu zijn wij, behalve onze oudste zoon, niet echt liefhebbers van het globetrotten, maar wel van Rick Stein! Wat een man, wat een charisma… Zucht. Enfin, tijdens een aflevering over Mexico passeerde er een fijn runderstoofpotje en daar hebben we onderstaand gerecht op gebaseerd.

INGREDIËNTEN:

  • 500 g sukadelappen, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • plantaardige olie
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • ½ tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 8 kleine tortilla’s

BEREIDINGSWIJZE:

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 7 minuten bruin. Haal uit de pan.

Doe in dezelfde pan de chili peper, de knoflook, de ui, de paprika, de kruidnagelpoeder, de oregano, de komijnpoeder, de paprikapoeder en de laurierblaadjes en bak 2 minuten aan. Voeg het vlees toe, roer even goed om en schenk de bouillon erbij. Laat het vlees met deksel op de pan minimaal 2 uur pruttelen of totdat het heel zacht is en uit elkaar valt. Laat het vocht een beetje inkoken.

Maak ondertussen de tomatensalsa door in een kom de tomaten met de ui, de jalapeno, het limoensap, de koriander en wat zeezout te mengen.

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing.

Serveer het stoofvlees met de tomatensalsa en de tortilla’s.