Vis in rode currysaus
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: hoofdgerecht
Land van herkomst: Thailand
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Tip: wij stoppen de blaadjes ook in onze gin-tonic.
INGREDIËNTEN:
BEREIDINGSWIJZE:
Schenk 400 ml kokosmelk in een koekenpan of wokpan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Kook al roerende 2 minuten.
Voeg dan de rest van de kokosmelk, de bruine suiker, de vissaus en het grootste deel van de limoenblaadjes (rest is voor garnering) toe, roer goed door en laat de saus in 5 minuten wat inkoken. Zet de saus op laag vuur.
Dep de vis droog, bestrooi hem met peper en zout en bak in enkele minuten in wat olie aan beide kanten lichtbruin. Doe de vis in de saus en laat 1 minuut pruttelen.
Schep de vis over op een schaal en schenk de saus eroverheen. Garneer met de resterende limoenblaadjes. Lekker met rijst