Choo chee

Vis in rode currysaus

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: hoofdgerecht

Land van herkomst: Thailand

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wat we echt onbegrijpelijk vinden is dat het limoenblad, ook bekend onder de naam djeroek poeroet of kaffierblad, nog niet overal in de Nederlandse supermarkten verkocht wordt. Het is echt zo ongelofelijk lekker! In de Aziatische keuken wordt het overal in gestopt, vooral als smaakmaker in curry’s en soepen. De blaadjes worden er vaak voor het serveren uitgevist, maar in dit gerecht worden ze heel fijn gesneden en kun je ze gewoon opeten.

Tip: wij stoppen de blaadjes ook in onze gin-tonic.

INGREDIËNTEN:

  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el rode currypasta
  • 1 el bruine suiker (of palmsuiker)
  • 1 el vissaus
  • 6 limoenblaadjes (toko), julienne gesneden
  • 500 g visfilet naar keuze, in kleinere stukken gesneden
  • peper en zout
  • plantaardige olie

BEREIDINGSWIJZE:

Schenk 400 ml kokosmelk in een koekenpan of wokpan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Kook al roerende 2 minuten.

Voeg dan de rest van de kokosmelk, de bruine suiker, de vissaus en het grootste deel van de limoenblaadjes (rest is voor garnering) toe, roer goed door en laat de saus in 5 minuten wat inkoken. Zet de saus op laag vuur.

Dep de vis droog, bestrooi hem met peper en zout en bak in enkele minuten in wat olie aan beide kanten lichtbruin. Doe de vis in de saus en laat 1 minuut pruttelen.

Schep de vis over op een schaal en schenk de saus eroverheen. Garneer met de resterende limoenblaadjes. Lekker met rijst