Uit: HU.MAN HOLIDAYS VakantieDoeboek #4
1 liter paddestoelen bouillon (gemaakt van kant-en-klare bouillonblokjes)
250 gram eekhoorntjesbrood (in het Frans cèpe), schoongeveegd
1 prei, in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
5 deciliter room
3 blokjes zachte karamel
5 takjes lavendel
peper en zout
Snij van de paddestoelen de hoedjes los. Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin zachtjes de prei en de paddestoelen. Bestrooi het geheel met peper en zout. Voeg drie takjes lavendel toe. Giet de bouillon erbij en laat dit circa dertig minuten koken. Zeef het vocht, maar hou de paddestoelen hoedjes achter en voeg deze weer bij de bouillon. Doe de room erbij en de karamel. Verwarm het geheel onder voortdurend roeren totdat de karamel helemaal is opgenomen. Doe de crème in vier kommen en bestrooi deze met de bloemetjes van de overgebleven lavendel.