daily PARADISE

By hans, 27 januari 2021

officiële dagkrant van Lowlands. een samenwerkingsverband tussen Mojo en OOR, zaterdag 29 augustus 1998

LAAGLAND

Augustus ’95. Ik had in die tijd twee blijmoedige relatietjes met Erg Leuke Meisjes en ik was daar tot op het zielige af verguld mee. Zie je nu wel, het kon dus toch: open verhoudingen, onafhankelijkheid, leven voor volwaardige liefde, elkaar maximaal stimulerend, elkaar maximaal vrij latend. Mijn vriendinnen wisten van elkaar, maar dachten er net zo over als ik. Onze liefde was bijzonder en zou voor eeuwig duren.

Het was F die voorstelde dat ik tijdens Lowlands bij haar kwam slapen. ‘We zitten daar met de VPRO in een appartement en dan kun je mooi bij mij in bed,’ zei ze. Ik antwoordde: oké, prima, tuurlijk, geweldig. Toen ook B erachter kwam dat ik het weekend in Dronten zou optreden riep ze: ‘Wat gaaf, man. Ik ben daar met D en R en K en R en B2. Maar ik ga veel liever met jou in een tent liggen.’ Ik antwoordde: oké, prima, tuurlijk, geweldig. Ik had in ieder geval onderdak. Goedgeluimd reed ik naar Walibi-Flevo.

Nu is het erg prettig om je na afloop van een optreden te buiten te gaan aan drank, drugs, Portishead of praten over Plato. Of seks, dat is ook goed afreageren. Meteen na mijn voorlees beurt vond ik F, vlak buiten de persruimte. F zag mij niet. Dat kwam omdat ze haar tong in de mond had van een uit de hand gelopen nageboorte, die zijn handen wellustig over haar zwarte zomerjurkje liet gaan. Toen F me toch ontwaarde, lispelde ze dronken, stoned, high en hyper: ‘Eh, Ronald… Eh, hoi… Eh, dit is Bolus en Bolus sssslaapt vannacht ook in het appartement van de VPRO. Jij sssslaapt toch bij B?’ Ik antwoordde: Oké, prima, tuurlijk, geweldig, en vond het oprecht fijn voor F dat ze zo’n plezier had met haar zelfbewegende komkommer. Gelukkig maar dat B ook nog op het Festival rondliep!

B kwam ik tegen bij NOFX, geloof ik. Ze schrok erg toen ze me zag. En daarna schrok ze nog eens. ‘Jij was toch met F?’ riep ze uit. Vaag knikte ik en B ging verder: ‘Je kunt namelijk echt niet bij mij in de tent. Kheb een leuke gozer ontmoet. Kzieje volgende week!’ Ze gaf me een kus en verdween. B’s vriendin B2 zei nog: ‘Hij is echt leuk, de jongen die ze heeft ontmoet. Jezus, hij is echt leuk.’

Ik mompelde oké, prima, tuurlijk, geweldig en een half uur later zat ik (nadat ik in mijn eentje over het terrein had gedwaald) in mijn Hiroshima Turbo. Met nasuisende oren reed ik door het verlaten nachtelijke laagland en ik dacht er serieus aan de veerkracht van mijn motorkap te testen op een boom langs de weg, zo goed voelde ik me. Vrouwen, meisjes, grieten, bitches, kutwijven. Fuck de vrije relaties.

RONALD GIPHART